В Русия започнаха президентските избори, с които се очаква Владимир

...
В Русия започнаха президентските избори, с които се очаква Владимир
Коментари Харесай

Започва тридневното гласуване за президентските избори в Русия

В Русия започнаха президентските избори, с които се чака Владимир Путин да си обезпечи ново 6-годишно ръководство. Вотът ще продължи три дни. Избори се организират и в окупираните от Русия територии в Украйна.

Освен Путин кандидатите за Кремъл са четирима. Комунистът Николай Харитонов, Леонид Слуцки, водач на националистическата Либерално-демократическа партия и Владислав Даванков от партията " Нови хора ". Всички те са определяни от западните анализатори като " алегорични съперници ".

Критиците на войната в Украйна Борис Надеждин и Екатерина Дунцова не бяха позволени до изборите. Ако нито един от претендентите не получи повече от половината от гласовете, на 7 април ще се организира нов избор.

" Участието в изборите през днешния ден е демонстрация на патриотични усеща. Добре го знаят жителите а Донбас и Новоросия, които в сложни условия гласоподаваха на референдумите за единение с Русия. Тези дни те още веднъж ще създадат своя избор. Ще гласоподават и нашите бойци на фронта. Проявявайки геройство и подвиг, те пазят отечеството, а участвайки изборите, дават образец на всички нас ", сподели Владимир Путин в телевизионно послание.

Украинското министерство на външните работи прикани през вчерашния ден интернационалната общественост да не признава резултатите от вота.

Междувременно управляващите в Молдова упрекнаха Русия за това, че на територията на сепаратистката Приднестровска република са били напечатани бюлетини и основани шест изборни секции. Според Кишинев това нарушава двустранното съглашение с Москва гласуването да става само в съветското посолство.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР