В Русия влезе в сила забрана за пушене на територията

...
В Русия влезе в сила забрана за пушене на територията
Коментари Харесай

В Русия забраниха пушенето в болници, училища и търговски обекти

В Русия влезе в действие възбрана за пушене на територията на лечебни заведения, търговски обекти и просветителни заведения. Тя стартира да се ползва от 1 януари 2021 година в сходство с новото издание на разпоредбите на пожарния режим в Руската федерация.
В рамките на закона в този момент е неразрешено пушенето на територията и в пространствата на хранилища и бази, пунктове за приемане на зърно, зърнени култури и сенокоси, здравни заведения, обучение, превоз, търговия, рандеман, преправка и предпазване на запалими и запалителни течности и горими газове, индустриални уреди от всевъзможен тип експлозиви, взривни и пожароопасни зони.
Освен това законът задължава всички ръководители на организации да закачат табелите за пожарна сигурност „ Пушенето и потреблението на открит огън е неразрешено “ в оборудванията, и да обозначат специфични зони за пушене със знака „ Зона за пушене “.
Служителите на лечебни заведения, университети, колежи, техникуми, учебни заведения, както и други уреди ще носят административна отговорност за пушене на тяхна територия на неуместно място, изясни пред ТАСС Ринат Йеникеев, шеф на департамента за контрол и превантивна работа на Министерството на изключителните обстановки.
За пушене в такива уреди нарушителят е изправен пред санкции за длъжностни лица за "Нарушаване на условията за пожарна сигурност " от 6 хиляди до 15 хиляди рубли, а при положение на пораждане на пожар от цигара - от 40 хиляди до 50 хиляди рубли.
Забраната важи до 31 декември 2026 година в това число.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР