В Русия вчера завършиха остро критикуваните регионални и местни избори,

...
В Русия вчера завършиха остро критикуваните регионални и местни избори,
Коментари Харесай

Руските местни и регионални избори донесоха високи резултати за Путин

В Русия през вчерашния ден приключиха остро подложените на критика районни и локални избори, които се създадоха и в региони, анексирани от Украйна, осигурявайки мощна поддръжка за президента Владимир Путин на фона на рецензии за манипулиране на вота и натиска на Киев да отвоюва завзети територии, съобщи Ройтерс.

Съветът на Европа, водещата правозащитна организация в Европа, назова едноседмичното гласоподаване жестоко нарушаване на интернационалното право, а Киев и неговите съдружници споделят, че това е противозаконен опит за стягане на хватката на Москва над райони в южната и източната част на Украйна.

Вотът в цяла Русия и в анексираните райони преобладаващо затвърди господството на партията на Путин „ Единна Русия “, както и от дълго време повтаряното обръщение на Кремъл за вътрешна приложимост, че президентът е най-силният поръчител за непоклатимост, отбелязва Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Но в районите имаше ограничавания върху гласуването и изборната конкуренция, като мощни претенденти, в това число от опозиционната Комунистическа партия, бяха блокирани и не можаха да вземат участие в изборната конкуренция.

Станислав Андрейчук, съпредседател на Неправителствени организации за отбрана на изборните права „ Голос “, оповестена от съветското държавно управление за „ задграничен сътрудник “, сподели, че случаи на подправяне на вота е имало в доста елементи на страната, което демонстрира, че " това не са същински избори ".

Андрейчук заяви, че неговата организация е получила сведения за опозиционни претенденти, които са били арестувани, а колите им – вандализирани. Имало е и един случай, когато са били връчени повиквателни за военна работа на наблюдаващите на изборите.

„ Вършат безусловно немислими неща “, сподели Андрейчук.

Кремъл акцентира, че социологическите изследвания и многочислени изборни победи по места демонстрират, че Путин е най-популярният политик в Русия и че изборите са свободни и почтени.

Всички значими, легални политически сили в Русия, в това число компилация от опозиционни партии, които придават сходство на изборна конкуренция, като цяло са лоялни към Путин и неговата 18-месечна война в Украйна.

В цялата страна партия „ Единна Русия “ завоюва всеки избор за губернатор, в който участваше.

Сред избраните отново районни шефове е могъщият кмет на Москва Сергей Собянин, непосредствен съдружник на Путин, против който на практика нямаше съпротива. Предварителните резултати демонстрираха, че Собянин получава повече от 75% от гласовете в съветската столица, считана за един най-силно клонящите към опозицията региони на страната.

Според критиците на Кремъл изборите в Москва са лесни за манипулиране заради столичната система за електронно гласоподаване, което съгласно тях е невероятно да се ревизира. Подобни системи са били употребявани в доста други съветски райони.

Подкрепяните от Кремъл претенденти печелят и в четирите опустошени от войната украински области – Донецка, Луганска, Запорожка и Херсонска, който Москва разгласи за свои територии предходната година, а анексията беше наказана от Киев и неговите съдружници като противозаконна.

„ Напълно недопустимо е Русия да създава такива „ избори “ в тези райони въз основа на такова нелегално „ анексиране “, сподели външният министър на Япония Йошимаса Хаяши в изказване през почивните дни.

Всички, като се изключи шепа съдружници на Русия, признават районите за част от Украйна.

Според съветски публични лица „ Единна Русия “ получава огромни болшинства в обособените райони, като взема минимум 70% от гласовете във всеки от тях.

Резултатите значат, че определените от Москва губернатори по места – комбинация от сепаратистки босове ветерани и дребни локални проруски политици, печелят цялостни мандати. Но нито един от четирите района не е изцяло следен от съветската войска.

Украйна, която през юни стартира изтощителна контраатака, с цел да освободи тези земи, постепенно си възстановява територия в Запорожка област и реализира прочут прогрес в Донецка област към град Бахмут.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР