В Русия никога не е имало свободни и конкурентни избори

...
В Русия никога не е имало свободни и конкурентни избори
Коментари Харесай

Юрий Христензен: Москва се бои от свободата, не дава и на другите да бъдат свободни

В Русия в никакъв случай не е имало свободни и конкурентни избори - не се сътвориха изборни политически елити и електорални привички у гласоподавателите. А опитите за избори без привички и без хайлайф завършваха с разпад на страната, революции, войни, пукотевица против Народното събрание и прочие катаклизми, написа украинският анализатор Юрий Христензен в профила си във Facebook.

Пълният текст на обявата:

Помните ли какво направи Московията с Новгород? Кремъл разпали война, унищожи новгородската република, завладя камбаната на Вече (местното заседание – б.р.) и назначи окупационна администрация. А знаете ли за какво? Защото масковският цар Иван III е имал безспорна власт, а новгородският княз е был стеснен от мнението на жителите.

На опита на новгородци за реализиране на съглашение Иван III дал отговор: " Знайте, че в Новгород няма да има нито камбана за привикване на Вече, нито княжески наместник, ще има една държавна власт, както в московската страна. “ В тези думи е квинтесенцията на страховете на московитите от момента на раждането им.

Самите те се боят от свободата, не оставят и другите да бъдат свободни.

В Русия в никакъв случай не е имало свободни и конкурентни избори. Не се сътвориха изборни политически елити и електорални привички у гласоподавателите. А опитите за избори без привички и без хайлайф завършваха с разпад на страната, революции, войни, пукотевица против Народното събрание и прочие катаклизми.

Сега кремъл* води война с всички постсъветски страни, в които властта се сменя с избори. Срещу балтийските страни води хибридна война, заплашвайки да я трансформира в гореща, даже да предприеме нуклеарни удари. По границите на Грузия, Молдова, Армения и Украйна кремъл сътвори контрирани въоръжени спорове.

С Грузия, Молдова и Армения се получи (както желаеха съветските управляващи – б.р.) – в този момент си седят и мълчат. А в Украйна или звездите се подредиха по друг метод, или гранатата беше от неправилна система. Помогнаха за избирането на Кучма (Леонид Кучма е вторият президент на самостоятелна Украйна – б.р.), а той написа

" Украйна не е Русия "

и отхвърли да трансформира конституцията и да става деспот. Натрапиха Януковича - получиха Майдан.

Наеха Манафорт, направиха Янукович президент - получиха втори Майдан. Разпали война, окупираха част от територията на Украйна, пробваха се на договарянията да получат право на за окупационната администрация – нищо не излезе. Решиха да завземат Киев и да натрапят Янукович със мощ – отново нищо не се получава.

След ликвидацията на новгородското Вече идва новгородският разгром. Виждаш освободените от съветска окупация градове и разбираш, че политиката на кремъл не се е трансформирала за стотици години. Украйна няма алтернатива за капитулация без опцията за заличаване. Има единствено алтернатива за военно проваляне на агресора на бойното поле.

Западните демократи най-сетне схванаха

мащаба на опасността и са подготвени да оказват помощ на Украйна. Но разгромът на агресора ще е единствено началото на пътя. Необходимо е още и да се основат демокрации по границите на Украйна. Самите ние да се научим и да помогнем на съседите да основат политически елити и електорални привички у гласоподавателите.

*Изписването с дребна писмен знак е на създателя.

Юрий Христензен е украински специалист от медийния център " Одеска политическа платформа ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР