В Русия е започнало масово производство на най-тежката планираща бомба

...
В Русия е започнало масово производство на най-тежката планираща бомба
Коментари Харесай

BILD: Русия започна масово производство на най-тежката планираща бомба - ФАБ-1500-M54

В Русия е почнало всеобщо произвеждане на най-тежката планираща бомба - ФАБ-1500-M54, оповестява вестник BILD, представен от " Фокус ".

В Украйна все по-често се употребяват бомбите с тегло от един и половина тона - за последно ФАБ-1500-M54 попадна в многоетажна постройка в град Красногоровка покрай Донецк.

Руснаци снимаха гърмежа на снаряда от два разнообразни ъгъла. Единият запис демонстрира по какъв начин бомбата бива хвърлена върху жилищен регион, пада и експлодира, освобождавайки огнено кълбо с височина 20 етажа.

Командващият украинските Военновъздушни сили Николай Олешчук предизвести още през ноември 2023 година, че в Русия се следят " признаци за подготовка за всеобщо разполагане на ФАБ-1500 “. През февруари същата година съветският министър на защитата Сергей Шойгу посети завода, където се създават този тип снаряди. Тогава съветските средства за всеобща информация увериха, производството им се е ускорило от началото на войната в Украйна.

ФАБ-1500-M54 е по-нататъшно развиване на бомбата KAБ-1500, която е създадена в Съюз на съветските социалистически републики през 70-те години на предишния век и се употребява от 80-те години насам.

Според BILD почти 50 украински бойци умират на фронта всеки ден, множеството от тях точно заради потреблението на сходен вид бомби от съветската войска, в това число ФАБ-1500-M54.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР