В Русия е издаден указ за забрана на продажбите на

...
В Русия е издаден указ за забрана на продажбите на
Коментари Харесай

Русия забрани износа на петрол за страни с таван на цените

В Русия е публикуван декрет за възбрана на продажбите на нефт на страни и компании, които съблюдават ценовия таван, контрактуван от западните страни в отговор на нападателната завоевателна война на Кремъл против прилежаща Украйна.

" Забраняват се доставките на съветски петрол и петролни артикули на задгранични юридически и физически лица ", в случай че в договорите за тези доставки " директно или индиректно " се употребява ценови таван, се споделя в президентския декрет.

Той ще е в действие от 1 февруари до 1 юли.

В него се показва още, че възбраната може да бъде анулирана в обособени случаи въз основа на " особено решение " на съветския президент Владимир Путин.

Ценовият таван от 60 $ за барел, контрактуван от Европейския съюз, Г-7 и Австралия, влезе в действие при започване на декември и има за цел да ограничи приходите на Русия, като в същото време подсигурява, че Москва ще продължи да доставя международния пазар.

Въведен дружно с ембаргото на Европейски Съюз върху морските доставки на съветски недопечен нефт, таванът има за цел да подсигурява, че Русия не може да заобиколи ембаргото, като продава своя нефт на трети страни на високи цени.

Москва съобщи, че ограничаването няма да повлияе на нашествието й в Украйна и показва убеденост, че ще откри нови купувачи. /БГНЕС, АФП
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР