В Русия е арестуван учен от главния институт на космическата

...
В Русия е арестуван учен от главния институт на космическата
Коментари Харесай

В Русия е арестуван учен от космическата агенция Роскосмос

В Русия е задържан академик от основния институт на галактическата организация Роскосмос, предадоха Франс прес и ТАСС.

 © Българска телеграфна агенция
Арестът на 74-годишния Виктор Кудрявцев от Централния научноизследователски институт по машиностроене (ЦНИИмаш) е осъществен на 19 юли. За него заяви през днешния ден пред организация РИА-Новости представителят на Роскосмос Владимир Устименко, който не уточни в какво е упрекнат Кудрявцев.

Според в. " Коммерсант " в петък институтът е бил претърсен от съветската работа за сигурност ФСБ в границите на следствие за държавна измяна.

Десетина чиновници на института са обвинени в умишлено предаване на западни секрети служби на поверителна информация за плановете за съветски свръхзвукови оръжия, написа вестникът.

В петък е бил обискиран и офисът на шефа на аналитичния център на Обединената ракетно-космическа корпорация Дмитрий Пайсон, означи " Коммерсант ".

В началото на март съветският президент Владимир Путин приказва за създадени от Русия нови " непобедими " оръжия, в това число свръхзвукови, отбелязва Агенция Франс Прес.
 Руснаците проверяват приключване на технологии за хиперзвук Руснаците проверяват приключване на технологии за хиперзвук
Руските служби за сигурност обискираха през днешния ден главния Научно-изследователски институт на галактическата индустрия в границите на следствие за шпионаж...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР