В Русия днес започнаха президентските избори, които ще продължат 3

...
В Русия днес започнаха президентските избори, които ще продължат 3
Коментари Харесай

Руснаците гласуват на тридневни президентски избори, на които се очаква Путин да спечели нов мандат

В Русия през днешния ден започнаха президентските избори, които ще продължат 3 дни и съвсем несъмнено ще удължат ръководството на президента Владимир Путин с още шест години, откакто той смаза инакомислието в страната, съобщи Асошиейтед прес.
 
Изборите се създават на фона на безмилостни репресии, които осакатиха самостоятелните медии и видни правозащитни организации и дадоха на Путин цялостен надзор върху политическата система, показва американската осведомителна организация.
 
Руснаците гласоподават, до момента в който войната на Русия против Украйна влиза в третата си година. Руските сили имат предимство на бойното поле и постепенно реализират дребни териториални триумфи. Украйна, въпреки това, накара Русия да наподобява уязвима, като нанесе удари с дронове надълбоко във вътрешността в територията ѝ и по военни кораби от нейния Черноморски флот.
 
Гласуването ще продължи до неделя в изборни секции на цялата територия на страната, включваща 11 часови зони, а също по този начин и в нелегално анексираните райони от Украйна. Руснаците могат за пръв път да гласоподават и онлайн на тези президентски избори.
 
Седемдесет и една годишният Путин се бори за пети мандат и на процедура няма конкуренция. Неговите политически съперници са или в пандиза, или в изнание в чужбина, а най-яростният му противник, Алексей Навални, умря предишния месец в наказателна колония в Арктика. Останалите трима претенденти за президент са съвсем незнайни политици от партии, които единствено на хартия са опозиционни и в действителност следват линията на Кремъл, показва АП.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР