В Русия беше арестуван сенаторът Рауф Арашуков. Той е обвинен

...
В Русия беше арестуван сенаторът Рауф Арашуков. Той е обвинен
Коментари Харесай

Арестуваха руски сенатор по обвинение в убийство

В Русия беше задържан сенаторът Рауф Арашуков. Той е упрекнат в редица тежки закононарушения, в това число и ликвидиране. Малко по-късно беше арестуван и татко му.

Истински екшън се разигра в горната камара на съветския парламент. По време на съвещание на Съвета на федерацията беше арестуван 32-годишният сенатор Рауф Арашуков. Това се случи след изявление на основния прокурор Юрий Чайка и снемане на имунитета на сенатора. Арашуков се е опитал да напусне съвещанието, само че не е съумял.
Валентина Матвиенко, ръководител на Съвета на Федерацията: Опита се да се качи нагоре, да напусне съвещанието. Казах му да си седне на мястото, тъй като съгласно вътрешния устав, той имаше право да се изкаже и да даде обяснения. Той се върна и аз предложих да му дам думата. Той се отхвърли от тази опция.
Документацията по делото против него е близо 500 страници, обявиха осведомени. Обвинен е в редица тежки закононарушения.
Светлана Петренко, представител на Следствения комитет: Като част от престъпно следствие, по обвинявания в основаване и присъединяване в незаконна формация, кражба на природен газ, две убийства и други закононарушения, през днешния ден беше арестуван членът на Съвета на федерацията - Рауф Арашуков.
По време на разпита Арашуков, който е от република Карачaево-Черкесия, декларирал, че не владее добре съветски език и е изискал преводач.

Адвокатът му отхвърли информацията. Малко след задържането на Рауф Арашуков е задържан и татко му - Раул. Предполага се, че е обвързван с кражбата на природен газ за милиони долари. Бил е консултант на шеф на дъщерна на " Газпром " компания.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР