В Русе 88 социално слаби и хора в неравностойно положение

...
В Русе 88 социално слаби и хора в неравностойно положение
Коментари Харесай

88 социално слаби ще живеят в новоизградени жилища в Русе

В Русе 88 обществено слаби и хора в неравностойно състояние ще могат да живеят в новозиградени обществени жилища. Това оповестиха от кметството в крайдунавския град.

Четириетажната постройка с 28 жилището е издигната по план. Всяко от жилищата разполага със независим хигиеничен възел и тераса. Отоплението и битовата гореща вода се обезпечават от три източника - газ, ток и лична слънчева система, чиято цел е да понижи разноските за електричество през горещия сезон.

Изградени са още паркинг, детска площадка и беседка за отдих.

Сградата е налична за хора с двигателни увреждания, като санитарните пространства в девет от жилищата са проектирани напълно за потребностите на такива консуматори.

Видеонаблюдение и хазаин ще подкрепят спазването на реда и ще управляват достъпа до обществените жилища.

Месечната такса за настаняване в апартамент е 20 лв. на член от семейството. Първоначално договорите ще се подписват за интервал от година с опция за удължение до три години.

За да се извърши крайната цел на новата обществена услуга, живеещите в жилищата са задължени да посещават детска градина и учебно заведение, както и да стартират работа. В това ще им оказват помощ назначени обществени служащи и здравни посредници.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР