В рубрики Изплащане на компенсации за запазване на заетостта на

...
В рубрики Изплащане на компенсации за запазване на заетостта на
Коментари Харесай

Отпада срокът за подаване на заявление по схемата 60/40


В рубрики " Изплащане на обезщетения за опазване на заетостта " на началната страница на интернет уеб страницата на Агенцията по заетостта и в раздел " Предлагащи работа " са оповестени образците на документи, както и одобрена от Изпълнителния шеф на Агенцията по заетостта Процедура за кандидатстване, съдържаща информация за изискванията, условията, реда и метода за кандидатстване.

Документи от работодатели, кандидатстващи за погашение на обезщетения по реда и на трите учредения, регламентирани в чл.1, ал.1, алинея 2 и алинея 3 от Постановление на Министерски съвет 55/2020г. се одобряват по електронен път във всички дирекции " Бюро по труда " в страната.

Без установяване на краен период, Агенцията по заетостта продължава да приема заявки и документи за погашение на обезщетения по реда на Постановление на Министерски съвет № 55/30.03.2020 година, като напомня, че те се подават към Дирекция " Бюро по труда ", обслужваща територията по мястото на работа на служащите и чиновниците, без значение от метода на подаването.

Документите се преглеждат за сходство или противоречие с условията на Постановление на Министерски съвет №55/30.03.2020 година в период до 7 работни дни от подаването им, като за резултатите информация се дава на работодателя и Национално осигурителния институт.

Информация за утвърдените работодатели се дава от Агенцията по заетостта по длъжностен път на Националния застрахователен институт.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР