В рубриката Четиво Дневник публикува откъс от Създанието от Джекил

...
В рубриката Четиво Дневник публикува откъс от Създанието от Джекил
Коментари Харесай

"Създанието от Джекил Айлънд" на Едуард Грифин

В рубриката " Четиво " Дневник разгласява фрагмент от " Създанието от Джекил Айлънд " с създател Едуард Грифин, възложен от Издателство " Изток Запад "

Какво мислите е Създанието от Джекил Айлънд? Фантастично създание като чудовището от Лох Нес? Развихрете въображението си, тъй като истината е надалеч по-страшна. Всъщност става дума за Федералния запас на Съединени американски щати, заченат на остров Джекил Айлънд за да откри надзор върху международната банкова система. Представете си древногръцката Хидра - чудовището с безчет глави. Ако отсечеш една, повяват се две нови. Именно в това се е трансформирал Федералният запас през днешния ден, разпрострял пипалата си над целия банков бранш и контролиращ паричните потоци. Заповядайте на завладяващо странствуване в тайния свят на интернационалния банков картел.

Откъде идват парите? Къде отиват? Кой ги прави? Тайните на магьосниците на парите са към този момент разбулени. Пред вас е един деликатен обзор на техните огледала и машини за мъгла, на ръчките, предавките и колелата, които основават великата заблуда, наречена пари.

Темата ви е скучна? Само почакайте! След 5 минути към този момент ще сте се хванали на въдицата. Чете се като детективска история - каквато е в реалност. Но всичко в нея е правилно. Тази книга е за най-безочливата машинация в историята. Тук има всичко: повода за войните, циклите на напредък и рецесия, инфлацията, депресията, просперитета. Възгледът ви за света несъмнено ще се промени. Това може да е най-важната книга по международните проблеми, която в миналото ще прочетете.

Това е престъпен разказ за финансовото ликвидиране на междинната класа.
Робърт Кийосаки, създател на " Богат баща, безпаричен баща "

Едуард Грифин е публицист, продуцент на документални филми и създател на " Freedom Force International ". Посочен в " Кой е кой? " в Америка, той е добре прочут поради гения си да изследва сложни тематики и да ги показва в ясни термини, които всички могат да схванат.

 Създанието от Джекил Айлънд: Федералният запас в друга светлинаС код Dnevnik10 получавате най-малко 10% отстъпка
Откъс от " Създанието от Джекил Айлънд " на Едуард Грифин

Нуждае ли се в действителност светът от още една книга за Федералната аварийна система?

Борих се с този въпрос в течение на няколко години. Собствената ми библиотека е мълчешком удостоверение за обстоятелството, че в предишното е нямало дефицит на писатели, искащи да се насочат в тъмната гора, с цел да се бият със злия змей. Но в по-голямата си част техните книги са били подценени от формалната линия - и звярът продължава да си хърка несмущаван в леговището. Нямаше доста аргументи да мисля, че бих могъл да съумея там, където толкоз други са се провалили.

И въпреки всичко концепцията беше завладяваща. В мен нямаше подозрение, че Федералният запас е едно от най-опасните създания, които в миналото са населявали земята. Нещо повече - до момента в който инспекциите ми ме изправяха пред от ден на ден неопровержими доказателства, започнах да разбирам, че проверявах една от най-големите престъпни загадки в историята. И с цел да бъдат нещата още по-лоши, открих кой е нарушителят.

Някой би трябвало да докара тази история до обществеността. Но казусът е, че обществеността не желае да я чуе. В последна сметка новините са неприятни, а ние несъмнено получаваме задоволително такива и в този момент.

Друга спънка пред връзката е, че тази история е в действителност невероятна, което значи, че в нея е мъчно да се повярва. Реалността дотолкоз се отклонява от признатия мит, че за множеството хора всичко това е просто недостоверно. Всеки делегат, който носи сходно обръщение, неотложно бива обвинен в параноя. Кой ще слуша вманиачен човек?

Накрая, има го и въпроса за самия предмет. Той може да стане прекомерно комплициран. Е, най-малко по този начин наподобява на пръв взор. Трактати по този въпрос постоянно се употребяват като общоприети учебници по банково дело и финанси. Лесно е да се заплетеш в гъстата мрежа от терминология и абстракции. Само професионално заетите в областта на парите са стимулирани да овладеят новия език и постоянно даже те се натъкват на съществени несъответствия.

Например в едно скорошно писмо, циркулиращо в група от парични специалисти, които от години обменят хрумвания за парична промяна, редакторът сподели: " Обезсърчаващо е, че не можем да намерим единодушие между тях по този жизненоважен въпрос. Толкова огромни са разликите ни във връзка с дефинициите и в действителност във връзка с непредубеденото, намерено, почтено и правилно схващане на това по какъв начин действа нашата настояща парична система. "

Тогава за какво в този момент и аз се мятам в зъбите на дракона? Защото имам вяра, че има избрана смяна във вятъра на публичните настройки. С наближаването на надвисналата икономическа стихия от ден на ден хора поглеждат към прогнозата за времето - даже в случай че тя не вещае нищо положително. Нещо повече, доказателствата за истината в тази история са толкоз безапелационни, че както имам вяра, моите читатели няма да имат различен избор, с изключение на да я одобряват, отхвърляйки встрани всички съображения на " здравия разсъдък. " Ако селският глупак споделя, че камбаната е паднала от камбанарията, и се появява, като влачи камбаната зад себе си, е, това значи...

Накрая, открих, че тази тематика не толкоз комплицирана, колкото наподобява на пръв взор, и съм решен да избегна злата орис да ходя по нормалния безизходен маршрут. Това, което следва, е история за едно закононарушение, а не курс по криминология.

Намерението ми беше тази книга да бъде с двойно по-малък размер и да бъде приключена за към година. Но през цялото време тя закупи своя лична мощ за живот и аз станах просто прислужник на нейната воля. Тя отхвърли да остане в предписаните ѝ ограничавания и като дух, изтърван от бутилката, порасна до големи размери. Когато най-после работата беше към този момент свършена и имах опцията да оценя целия ръкопис, с изненада открих, че съм написал четири книги вместо една.

Първо, тук има интензивен курс по пари, основи на банковото дело и валутите. Без него не би било допустимо да разберем измамата, която в този момент минава за допустима процедура в банковата система.

Второ, тук има книга за това по какъв начин международните централни банки - Федералният запас е една от тях - са катализатори на война. Това фактически нагорещява казуса, тъй като демонстрира, че си имаме работа не просто с пари, а с кръв, човешко страдалчество и с въпроса за свободата.

Трето, има история на централното банкиране в Америка. Ключово е да се осъзнае, че концепцията зад Федералния запас преди този момент е била опитвана на три пъти в Америка. Трябва да знаем това и е изключително значимо да знаем за какво тези институции в последна сметка са приключили на бунището.

Накрая, има разбор на самия Федерален запас и на неговите незадоволителни резултати от 1913 година насам. Това евентуално е най-маловажната от всички елементи, само че има причина тя да е тук. Тя е минимум значима не тъй като тематиката е незначителна, а тъй като за това са писали надалеч по-подготвени и умели създатели от мен. Но както беше упоменато нагоре, тези томове като цяло остават непрочетени от различен, с изключение на от занимаващите се с елементи историци - а Създанието продължава да се храни с безпомощните си жертви.

В тъканта на това проучване са вплетени седем обособени влакна. Те съставляват аргументите, заради които Федералната аварийна система би трябвало да бъде закрита. Изразени в най-чистата си форма, без разкрасявания и пояснения, те звучат неуместно на елементарния наблюдаващ. Но тази книга има за цел да покаже, че въпросните изказвания елементарно може да бъдат потвърдени.

Федералната аварийна система би трябвало да бъде закрита по следните аргументи:
• Тя не е в положение да извърши декларираните си цели. (първа глава)
• Това е картел, работещ срещу публичния интерес. (трета глава)
• Това е висшият инструмент на лихварството. (десета глава)
• Тя поражда най-нечестния от всичките ни налози. (десета глава)
• Тя предизвиква войната. (четиринайсета глава)
• Тя дестабилизира стопанската система. (двайсет и трета глава)
• Тя е инструмент на тоталитаризма. (пета и двайсет и шеста глава)

Това е история за безграничните пари и скритата световна власт. Добрата вест е, че повествованието е занимателно като художествена литература, а това, както имам вяра, ще добави наслаждение и неспокойствие към процеса на учене.

Лошата вест е, че всички детайлности в това, което следва, са правилни.
Г. Едуард Грифин

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР