В рубриката Четиво Дневник публикува откъс от Петте най-важни нужди

...
В рубриката Четиво Дневник публикува откъс от Петте най-важни нужди
Коментари Харесай

"Петте най-важни нужди на децата в наши дни" на Лиз Бурбо

В рубриката " Четиво " Дневник разгласява фрагмент от " Петте най-важни потребности на децата в наши дни ", с създател Лиз Бурбо, възложен от Издателство " Ентусиаст "

Лиз Бурбо е майка на три деца, баба на осем внучета и прабаба на две дребни девойки. В своята най-нова книга тя споделя с читателите си своя опит - всичко, което е научила, до момента в който е следила по какъв начин порастват тринайсетте ѝ деца, както и с какво нейното обучение ѝ е помогнало да има по-добра връзка с тях.

Тази книга е за всички родители, баби и дядовци, които срещат компликации в връзките с децата си (независимо на каква възраст са те), и има за цел да им помогне да изиграят значимата роля в живота им с наслада, лекост и без непрестанно практикуване на надзор. Бурбо твърди, че сред последните две генерации има голяма разлика и са нужни нови способи, с цел да получим съответни резултати в развъждането и възпитанието на дребните поданици на нашата планета.

Авторката разкрива петте най-важни потребности на актуалните деца и благодарение на практични препоръки ще ви помогне да разберете по какъв начин да се вслушвате в потребностите им - а това е извънредно потребно и за тях, и за вас. Ще си дадете сметка доколко фактът, че вървите един до друг с детето си през този все по-динамичен свят, оказва помощ и на вас да се адаптирате по-лесно към измененията в него.

Световноизвестната писателка Лиз Бурбо е създател на 27 книги, които са продадени в близо 5 милиона екземпляра. От откриването на нейната школа през 1982 година учението ѝ е помогнало на голям брой хора да създадат съответни промени във всекидневието си и да подобрят живота си. СЛУШАЙ СВОЕТО ТЯЛО - най-голямото учебно заведение по личностно развиване в Канада - към този момент има свои работни ателиета допълнително от 25 страни.

Като четец на " Дневник " може да купите книгата със специфична отстъпка от най-малко 10% в. Кодът за нея е 10Dnevnik. Поръчайте книгата.

Ако в настояща промоция има по-висока отстъпка - тя важи за вашата покупка.

 Петте най-важни потребности на децата в наши дниС код 10Dnevnik получавате най-малко 10% отстъпка

Откъс от " Петте най-важни потребности на децата в наши дни " на Лиз Бурбо

Първа глава

Какво е епоха на Водолея?

Започвам тази книга с пояснение за ерата на Водолея, защото, когато приказваме за новите деца, ние действително имаме поради децата в ерата на Водолея. Държа да опиша в детайли какво значи тази нова ера, защото към момента получавам доста въпроси по тематиката в моите ателиета. Уикипедия дава следното определение за ерата на Водолея: Ерата на Водолея е една от дванайсетте астрологични, или зодиакални ери, образувани от астрономическия феномен прецесия на равноденствията. Астрологичните ери не са научни понятия - те се преглеждат в астрологията, окултизма и теософията, само че не се употребяват в астрономията.

Съществува изобилна информация по тази тематика, като тук аз ще показва в систематизиран тип какво съм научила до момента. Една епоха продължава към 2160 години, тъй че са нужни почти 26 000 години, с цел да се извъртят една след друга всички астрологични ери. Предишната епоха, тази на Риби, е била отдадена на същинската обич, което е било належащо, с цел да не се изгубим измежду достиженията на научно-техническия напредък и да не потънем в материалното. Трябвало е да преминем през тази фаза, с цел да изживеем по-добре идната ера, на Водолея. Уви, хората са се изгубили и не са усвоили уроците си. Сега, в новата епоха, акцентът ще бъде повече върху духовността, в сравнение с към религиите.

Духовният човек знае, че има един Бог създател и че всичко живо е проявяване на божествената сила. Той почита творението във всичките му форми. Ето за какво е наясно, че е виновен за всичко, което основава в своя свят. Разликата сред нас, хората, и другите форми на живот е, че ние сме единствените създания на Земята, които можем да осъзнаем кои сме - част от Бога създател. С други думи, на всеки 2000 години на нашата планета настава радикална смяна. Тя стартира да се демонстрира към петдесет години преди началото на новата епоха.

Този интервал на преход се назовава интервал на проявления и може да се одобри като синоним на думата апокалипсис. Проявлението е откриване на нещо, обществено обявяване на незнайна до този миг информация. Новото, което се демонстрира, разклаща всичко познато и ние имаме възприятието, че основите ни ще рухват. Всъщност това, което се люлее, е нашето его, построено въз основата на спомените ни. Егото е разтърсено, защото се опасява, че ще изгуби надзор над личността. Във всички ателиета на Слушай своето тяло аз приказвам доста за егото и за неговата функционалност.

Всеки апокалипсис е сложен, защото носи доста радикални промени, към които доста хора не съумяват елементарно да се приспособяват. Например от петдесетте години на предишния век до наши дни се случиха съществени промени и аз имах шанса да ги преживея. Когато описвам по какъв начин съм живяла като дете, моите внуци ме гледат с необятно отворени очи и несъмнено имат възприятието, че съм обитавала друга планета. Какво? Не е имало тв приемник, нито телефон у вас? А какво сте правили? Често ми задават тези и други сходни въпроси.

Спомням си, че към 70-те години се говореше за така наречен потрес от бъдещето. Това е смайваща дезориентация, от
която страдат хората, наранени от извънредно бързия ритъм на обществените и софтуерните промени, протичащи се в модерното общество. Реално тогава беше началото на прехода сред двете ери. След това, с приближаването на 2000 година, се усилиха страховете на хората от бъдещето. Те бяха подхранвани от какви ли не предсказания за бедствия, които ще настъпят с прекосяването към новото хилядолетие.

Милиони хора смятаха, че това ще бъде краят на света. И въпреки една част от нас да бяха нетърпеливи да видят какво ще се случи, други изживяваха от ден на ден страхове с наближаването на първия ден на 2000 година. Това безпокойствие е разбираемо, защото ние нямаме нито списък, нито някакъв спомен какво се е случило на тази планета преди 26 000 години. Разбрах още, че до неотдавна планетата Земя е била в трето измерение, само че през 2000 година сме минали в четвърто. То продължава малко, защото е единствено мост, който да ни води към петото измерение, което стартира през 2020 година. В бъдеще силата на чо- века ще доближи доста високи трептения и той ще развие качества, неподозирани през днешния ден за множеството хора.

Най-важното, което е добре да запомним за тази ера, е, че в нея ние няма да съществуваме единствено в границите на материалния свят, а ще се отворим към една чудна действителност, която можем да открием единствено вътре в себе си. За да сме по-осъзнати за това, което се случва в нас, би трябвало наложително да се научим да усещаме повече, а това е нещо, което в предходната ера сме не запомнили. Мъжкият принцип е доста развъртян и при дамите, и при мъжете. Въпросният принцип се свързва с менталното измерение - това, което проучва и схваща.

Женският принцип, въпреки това, е този, който усеща и зависи от прочувственото измерение. Енергията, ориентирана към земята през новата епоха, ще ни оказва помощ да реализираме равновесие сред двата 22 правилото. Това ще бъде допустимо както при мъжете, по този начин и при дамите. Впрочем ние към този момент виждаме от ден на ден мъже, които се грижат за децата и семейството, както и дами, които се осъществят на високи постове и вземат значими решения. Когато отговорностите са споделени в двойката, децата имат максимален късмет да се научат да почитат, да харесват и да одобряват и двамата си родители, а не да обичат повече единия, както се е случвало по-често в предишното.

Разбира се, ти можеш да потърсиш повече информация в интернет за четвъртото и петото измерение. Ще установиш, че има разнообразни отзиви по тематиката, само че в действителност това разминаване е много типично за новия интервал, в който навлизаме. Обстрелвани сме от какви ли не сведения и информации, изпитвали сме на личен тил доста от тях, само че по този метод се научаваме да пресяваме. Най-добре е постоянно да се доверяваш на това, което чувстваш и изпитваш, до момента в който се запознаваш с нови теории или приемаш нови препоръки. Сърцето ти получава доста сила в тази нова ера, с цел да се отвори повече и да знае от какво тъкмо имаш потребност. Избери теорията или учението, на които откликва сърцето ти: това значи да се вслушваш в душата си.

Ерата на Водолея стартира публично на 21 декември 2012 година. И тук има разнообразни мнения, само че аз залагам на най-разпространеното, което се основава на това, че античният календар на маите завършва през декември 2012 година (20.12.2012 г.). Ето за какво след тази дата всичко се развива с доста огромна скорост, като тя се усилва с всяка минала година. Възможно ли е това да се случва на нашата планета тъкмо в този момент, тъй като човечеството към този момент има всичко належащо, с цел да се оправи с измененията? Надявам се, че е по този начин.

Характеристики на ерата на Водолея

Оказва се, че ние сме същински привилегировани да живеем в такова бурно време, защото това дава опция на душите ни да еволюират експоненциално, т.е. душата може да изживее няколко превъ- плъщения в границите на сегашния живот. Всичко зависи от това до каква степен отворени сме и доколко отговаряме на критериите на ерата на Водолея.

Ето седемте съществени критерия на новата ера.
Съпоставям ги с характерностите на епохата, от която излизаме - тази на Риби, която завърши през декември 2012 година. В прехода от една ера към друга ние прекосяваме:

1. От интелектуалност към просветеност
Думата интелектуалност е от многото, които Даниел Кемп употребява, защото той е бил задоволително образован, с цел да намира точните думи, с които да опише понятията по-разбираемо. Тя има същото значение като разсъдък, само че като градеж на думата се приближава до просветеност. Интелектът, постоянно
именуван нисшият разсъдък при индивида, е нашата дарба да запаметяваме познания, да проучваме, да раз- съждаваме и да организираме. Той се основава на нашия минал опит (съхраненото в паметта) и употребява силата на менталното ни тяло, с цел да действа. Паметта е обвързвана с това, което сме научили в предишното, по тази причина е невероятно нашият разсъдък да познава същинските ни потребности сега и затова няма по какъв начин да служи на интелигентността.

Интелигентността, наричана още висшия разсъдък при индивида, е способността да отиваш оттатък мен- 24 талното. Тя е познание, което идва от висшата мъдрост, от нашия възвишен извор. За да сме интелигентни, ние би трябвало да сме в контакт с интуицията си. Често бъркаме просветеност с вътрешен глас, защото и двете произтичат от висшия разсъдък. Разликата е, че знанието, което произтича от нашата ин- телигентност, може да бъде обяснено интелектуално, до момента в който това, получено от интуицията, не може.
Н
апример аз интуитивно знаех, че би трябвало да основа обучение, което да се назовава Слушай своето тяло. Мои- те близки не можеха да схванат това решение, тъй като по това време живеех сама, децата ми бяха тийней- джъри и аз напуснах добре платена работа, с цел да последвам призванието си. След това обаче интелигентността благодарение на моя разсъдък и на интуицията ми ми даде всички тези хрумвания за ателиета, тематики, извършения и така нататък, които към този момент елементарно можех да обясня на другите.

Все по-често ми се случва да чуя или да прочета обещано изречение и внезапно непринудено получавам мно- го информация по въпроса, която в никакъв случай не съм чувала или научавала. Дълбоко в себе си знам, че това се случва в мен поради УАУ резултата. Когато вътрешно си кажем УАУ, значи отговаряме на потребност на нашата душа. Накратко, интелектуалността е способността да използваме паметта и опита си, а интелигентността е способността да знаем нещо, без да сме го учили.

2. От обикновено към естествено
През миналата ера хората правеха всичко единствено и единствено да ги одобряват за естествени. Човек, считан за " анормален ", е бил отхвърлян и е преживявал доста страсти, полагайки големи старания да наподобява като другите и плащайки цената на това да отхвърля личните си потребности. Подобно държание е към момента постоянно срещано както в персоналния, по този начин и в професионалния живот. Да си считан за естествен значи да постъпваш и да живееш съгласно към този момент откритите правила от фамилията, обществото, религията, страната, расата и така нататък

Хората не са имали право и не са дръзвали да живеят съгласно личните си критерии, вслушвайки се в самостоятелните си потребности. Да си натурален е противоположното на това да си естествен. Означава да се вслушваш в природата си и да се уважаваш; да се вслушваш в природата на другите и в природата, която ни заобикаля. Всяко човешко създание е друго и никой от нас няма правото да съди природата на различен човек. Няма добра или неприятна природа - просто всяка е друга.

Някои имат природа, която може да им донесе по-труден живот, само че те сами са виновни за своя избор. Тези хора би трябвало да си понесат следствията. Ако един човек не може да одобри природата на различен, това не значи, че другият e сгрешен. Сбъркан е методът му на усещане. Има и още нещо: когато някой не може да одобри другата природа на другите, значи той не може да одобри и личната си.

3. От заблуда към истина
В ерата на Водолея ще доминира истината. Впрочем през последните петдесет години ние станахме очевидци на разкриването на доста истини в разнообразни области. И това е единствено началото. Все по-големи истини ще излизат нескрито с времето. Ето за какво ние би трябвало да открием истината и за себе си, т.е. да разберем кои сме, а не да имаме вяра, че сме нашето его.

Илюзията, в която живеехме, е огромна. Така наречените престижи в разнообразни сфери като вяра, просвета, медицина и други елементарно успяваха да убедят масата в какво да има вяра и какво да мисли, защото ние не смеехме да се възпротивим на тези престижи. Струваха ни се прекомерно могъщи.

Същевременно се направиха голям брой открития във всички области на живота, които опонират на наученото до този миг. Живяхме в неустановеност, в боязън да не се излъжем, в случай че изберем едното или другото. Видяхме по какъв начин всички тези съмнения работят по време на пандемията да вземем за пример. Тази тревога е естествена. Ние всички ще би трябвало да преминем през такива етапи, до момента в който навлизаме в новата епоха. Лутанията и терзанията са нужни, с цел да се научим да слушаме сърцето, интуицията и интелигентността си.

Новите деца са част от този проект на Вселената. Тяхното наличие се ускорява от ден на ден, с цел да се развива човечеството. Те ще ни оказват помощ да оставим неправилните схващания и илюзията на нашето его, с цел да тръгнем към огромната истина.

4. От променчивост към поредност
Сигурна съм, че и ти като множеството хора си ставал очевидец на нечие лицемерно държание. Например родителите ти са ти налагали правила, които самите те не са следвали. Изисквали са да ги спазваш, само че самите те не са го правили. Например татко, който санкционира сина си, тъй като взема опиати, а той самият пие по три или четири бири всяка вечер след работа. Или майка, която бие детето си, тъй като го обича и му желае положителното.

Спомнете си какъв брой кавги се развихриха в религиозните среди. Говорят ни да следваме положителния Бог, а има толкоз доста случаи на полови и физически похищения над деца, осъществени от божии чиновници. Това се среща във всички религии. Със сигурност можеш да се сетиш и за голям брой други сходни прояви
на променчивост.

Ако желаеме това да се промени, би трябвало да дадем образец и да се опитаме да бъдем поредни в личния си живот. Да си пореден значи да поддържаш синхрон сред мислене, вярвания, думи и каузи. Когато има подобен синхрон, дейностите ни са продължение на думите и назад.

5. От непоклатимост към неустойчивост
От доста дълго време индивидът се стреми към устойчиво битие, т.е. към живот без доста промени, който му обезпечава на първо място материална и психическа сигурност. Стабилният живот е осигурявал добра известност. Например да работиш за една и съща компания дълго време е било мотив за горделивост, до- като в случай че изкараш единствено няколко месеца на едно работно място, ти си " неустойчив " и не може да ти се има доверие.

Човек, който напуща колегата си, е ставал обект на рецензия, а тези, които са променяли метода си на мислене или на живот, са били одобрявани за несериозни. Тъй като притежаването на богатства и пари е било от първостепенно значение, с цел да бъдеш постоянен, доста хора са работили на едно и също място през целия си живот, без даже да се запитат дали тази работа дава отговор на потребностите им. Срещала съм толкоз хора, понасяли мощна болежка, които е трябвало да изоставен сътрудниците си, само че в никакъв случай не са го създали, защото са предпочитали да запазят " постоянния си живот ", вместо да се вслушат в потребността си - нейното задоволство би означавало огромна неустойчивост.

Сега, в ерата на Водолея, ние би трябвало да се научим да живеем, без да търсим непоклатимост непременно, с цел да развием вярата си, да се отпуснем и най-много да си позволим да преживеем разнообразни опитности, които
ни разрешават да разгърнем гениите и интелигентността си. Необходимо е да се научим да се доверяваме на Вселената и на своя вътрешен Бог, който знае от какво в действителност имаме потребност, даже и към момента да не сме го осъзнали изцяло.

В новата ера, когато един младеж (мъж или жена) показа автобиография, в която се вижда, че към този момент е сменил няколко позиции, само че работата му е получила добра оценка, това значи по-голям късмет за по-добра работа в бъдеще. Липсата на непоклатимост изяснява също и за какво в днешно време има толкоз доста раздели. Но този стадий би трябвало да се преживее, като се вслушваме в потребностите и желанията си. Забележи, че неустойчивост не значи неустановеност. Ще се върна на тази тематика в идната глава.

6. От Аз имам вяра до Аз съм
В ерата на Риби хората последователно са слезли надолу в материята и по този метод са се отдалечили мно- го от духовното измерение, т.е. от своята просветеност и вътрешен глас. Това е разрешило на егото, което е артикул на менталното, да заеме толкоз значима управителна роля. Напомням ти, че егото е построено от всички наши вярвания за положително и зло, насъбрани през стотиците ни предходни прераждания. И освен че нашият личен живот се управлява от тези вярвания, само че и още повече губим от силата си, като се опитваме да убедим другите да повярват в същото. Ето един от огромните проблеми в връзките родители-деца.

С навлизането в ерата на Водолея ние получаваме сила от Вселената, с цел да преминем от Аз имам вяра към Аз съм. Можем да го създадем, като постоянно си задаваме въпроса: Какъв желая да бъда (или: Как желая да се чувствам) в тази обстановка или с този човек? Отговорът на този въпрос демонстрира какво да бъде след това държанието ни, с цел да отговорим на потребностите на нашето създание, на нашата душа. Само по този начин можем да осъществим проекта на живота си. Всички, които се съпротивяват, стават все по-изтощени, защото силата, която получаваме, е доста мощна. Съпротивата против нея ни носи единствено физически и психически проблеми.

7. От сграбчване към избавление
Тъй като са отдали силата си на егото, хората изпитват все по-големи страхове, огромна част от които са свързани с несигурността, преживявана във всички сфери на живота. Те са вкопчени в своите притежания и даже в околните си, които считат, че имат. Именно заради тази обвързаност ние постоянно вземаме решения, които ни основават съществени проблеми. Загърбили сме вярата, която е в нас, и сме не запомнили своята огромна съзидателна мощност.

Сега би трябвало да се научим да се освобождаваме с по-голяма лекост. Заради това и толкоз доста хора претърпяват загуби и възприятие за занемаряване в днешно време. Ако един човек не има кой знае какво, той няма и какво да губи. Ако обаче е натрупал благосъстояние или има огромно имущество, той може да научи урока за непривързването, като се откаже от нещо. Аз постоянно пътувам и няколко пъти ми се е случвало да изгубвам свои движимости. Разделих се да вземем за пример с бижута, които доста обичах. Не знам дали ги изгубих, или ми ги откраднаха, само че е реалност, че изчезнаха.

Благодарение на тези случки съумях да осъзная, че елементарно се деля с движимости. Казах си, че моето украшение може би ще направи някой различен благополучен. Най-добрият метод да се разделиш с нещо е да приемеш, че нищо и никой не ти принадлежи. Хората и движимостите просто минават през нашите дни, с цел да осъзнаем своята огромна мощ да сътворяваме живота, който желаеме.

Както виждаш, ние всички би трябвало да се пренастроим и да се приспособяваме по време на този значим временен интервал. Ако си дадеш сметка, че смяната е потребна за теб, ще се насочваш от ден на ден и повече към това, което ще ти донесе благополучие. Ако обаче се съпротивяваш на новото течение, ти ще плуваш против него. Така последователно ще се изтощиш и някой ден ще потънеш.

Тази опозиция изяснява взрива на заболяванията - в това число смъртоносните - от петдесетина години насам. Статистиките удостоверяват, че макар милиардите долари, вложени в проучвания, се появяват нови патологии. Насилието, разводите, фамилните драми и войните не престават с цялостна мощ. Те са проявяване на груповата опозиция на човечеството против измененията.

Ето и разликата сред приемането и съпротивата. Тези, които се съпротивляват, изпитват компликации и страдат, а тези, които одобряват живота - не. Ти постоянно имаш избор, единствено би трябвало да решиш. Ако избереш да се съпротивляваш, продължаваш да живееш постарому - съгласно добитите си вярвания - и ще ти бъде по-трудно, даже невероятно, да поддържаш положителни взаимоотношения с новите деца.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР