В РСМ у повечето славяни има носталгия към Майка Русия

...
В РСМ у повечето славяни има носталгия към Майка Русия
Коментари Харесай

Мендух Тачи: Носталгията по Югославия и Русия създава проблеми в РСМ

В РСМ у множеството славяни има носталгия към " Майка Русия " - това е една неправилна носталгия, заяви лидерът на Демократическата партия на албанците /ДПА/ в РСМ Мендух Тачи. Той добави, че другата носталгия е към някогашна Югославия, която се е считала за " дом на славяните ".

Всички тези носталгии основават проблеми, уточни политикът.

" Днес за жалост, с цел да се разбере същинската носталгия, се стигна до войната в Украйна. Много сходни носталгии и доста наивни хора чакат Русия да завоюва военно и това усилва още повече очакванията на антиевропейците. Русия няма да завоюва войната. Войната ще продължи по-дълго време. Русия няма да загуби военно, само че ще падне на колене от самата война. " - сподели още Тачи пред локалната телевизия ТВ21.

Той разяснява и отражението на войната върху обществото в РСМ:

" Това е от голяма важност и за нас, тъй като има наши жители, които в болшинството си са носталгични към Русия и Съюз на съветските социалистически републики. Първо, поради славянския си генезис и второ, заради комунизма и марксизма. Има носталгия и към Югославия. Тази носталгия прозира и ясно се вижда когато следим позициите на Сърбия по отношение на Косово. Всичко това лишава време. Когато желаете да разрешите въпросите посредством разговор и съглашение лишава време, само че то не лишава време, когато решавате тези неща с война. "

Лидерът на ДПА прикани жителите на РСМ, както и опозицията, да вземат образец от страни като Дания, Швеция и Холандия, с цел да може страната да стигне по-бързо до пълноправното участие в Европейски Съюз. /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР