В Росарио, аржентинският град, в който израства Лионел Меси, надеждата

...
В Росарио, аржентинският град, в който израства Лионел Меси, надеждата
Коментари Харесай

Родният град на Лионел Меси тръпне с надежда и вълнение преди финала

В Росарио, аржентинският град, в който израства Лионел Меси, вярата и вълнението, че техният съгражданин може да завоюва Световното състезание, порастват с наближаването на финала сред Аржентина и Бразилия в неделя в Катар, написа организация „ Ройтерс “.

Разположен на към 300 километра северно от Буенос Айрес, на западния бряг на река Парана, тори град е мястото, където Меси израства и за първи път се среща с футболната топка. Неговият облик е на всички места, украсяващ стените на близките здания.

В близкия град Серодино се вее голяма фланелка с номер 10 на Меси с размери 12 на 18 метра, сложена в символ на респект към огромния аржентински футболист. „ Побиват бе тръпки от гледката “, споделя кметът на града Хуан Пио Дровета и прибавя, че „ Ла Скалонета “, както е прочут националният отбор по футбол на страната, се бори крепко за всяка победа в Катар. „ Зад всичко това стои доста работа, сърце, юмруци и кръв “, съобщи още Хуан Пио Дровета.

Неделният край ще бъде втори за Лионел Меси на Световно състезание, а той ще търси реванш за загубата от Германия с 0:1 през 2014 година в Бразилия. „ Ние ще спечелим, това е ситуацията. Заради тези момчета, поради метода, по който се отнасят един към различен “, разяснява Хуан Ибанес Морони, татко на осемгодишния Педро, който играе в детския тим на Нюелс, който е първият клуб на Лионел Меси.

„ Извън това, че го вършат за Аржентина, те ще го създадат и за Меси. Той се нуждае от това и ще завърши, държейки всички върхове “, предсказва Морони. Град Росарио е съвсем обзет от полуда по Меси. „ От друга вселена и от моя квартал “, написа на голям графит, покрай къщата, в която е роден именитият аржентински футболист.

„ Той беше доста занимателно и умерено дете, чийто живот бе обвързван най-много с футбола, играейки с останалите момчета “, спомня си Алехандра Ферейра, до момента в който демонстрира фотоси на майка си и щерка си с Меси като младеж. „ Истината е, че той заслужава най-хубавото в живота, тъй като е страховит човек. Той е роден водач и ще ни направи щастливи. Ние към този момент сме първенци “, приключи дамата.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР