В Рияд българският министър-председател Бойко Борисов бе официално посрещнат от

...
В Рияд българският министър-председател Бойко Борисов бе официално посрещнат от
Коментари Харесай

Премиерът Борисов се срещна с Негово Кралско Величество Салман ал-Сауд

В Рияд българският министър-председател Бойко Борисов бе публично посрещнат от Пазителя на двете Светини Негово Кралско Величество Салман бин Абдулазиз ал-Сауд. Това е първа публична среща на български държавен водач с крал на Саудитска Арабия в цялата история на двустранните връзки.

 © И. Цонева
По-късно Бойко Борисов ще се срещне и с министъра на външните работи на Кралство Саудитска Арабия Адел ал-Джубейр и с министъра на енергетиката, промишлеността и минералните запаси Халид ал-Фалих.

Визитата на българския министър председател в Рияд се реализира по покана на краля на Саудитска Арабия и слага началото на политически разговор, който ще спомогне за развиването на партньорства сред двете страни в разнообразни сфери от съвместен интерес, оповестяват от държавната пресслужба.
 От нашите пратеници: Започват срещите на българските и саудитски министри в Рияд От нашите пратеници: Започват срещите на българските и саудитски министри в Рияд
Премиерът Бойко Борисов дойде на публично посещаване в Кралство Саудитска Арабия. Това е първото посещаване на толкоз високо ниво. Очаква се по...

В делегацията на премиера са включени външният министър Екатерина Захариева, военният министър Красимир Каракачанов, министърът на земеделието Румен Порожанов, министърът на туризма Николина Ангелкова и министърът на превоза Ивайло Московски, както и шефовете на всички най-големи работодателски организации у нас.

Очаква се по време на двустранните срещи на българските министри със саудитските си сътрудници да се завършат договарянията за отваряне на българско посолство в Рияд и да се подпишат съглашения в региона на земеделието, а също и за отбягване на двойното данъчно облагане.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР