В резултат на валежи в следобедните и вечерните часове днес

...
В резултат на валежи в следобедните и вечерните часове днес
Коментари Харесай

Очаква се повишение на речните нива във водосборите южно от Бургас

В резултат на превалявания в следобедните и вечерните часове през днешния ден ще има краткотрайни или незначителни покачвания на речните равнища в планинските елементи от Дунавски и Източнобеломорски басейн, южночерноморските реки и Западнобеломорски басейн. За това осведоми Министерството на околната среда и водите (МОСВ) в обява на уеб страницата си.

От вечерните часове на 17 и на 18 ноември ще има покачвания на речните равнища в басейните, като по-значителни те ще са във водосборите на реките южно от Бургас. На 16 ноември 2023 година рискови метеорологични феномени не се чакат. Днес и през идващите два дни речните равнища ще останат без основни промени, споделят от Министерство на околната среда и водите.

В петък сутринта, 17 ноември, ще е съвсем безшумно и много хладно, с минимални температури сред 0 и 5 градуса, тук-там в низините видимостта ще е понижена. От запад облачността ще се усилва, а след обяд ще стартират превалявания, които до края на деня ще обзет цяла Западна България. Ще духа слаб югоизточен вятър. Температурите ще се задържат съвсем без смяна. През нощта против събота преваляванията ще обзет цялата страна, сочи прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР