В резултат на разрушаването на Каховската водноелектрическа централа, която беше

...
В резултат на разрушаването на Каховската водноелектрическа централа, която беше
Коментари Харесай

31 загинали след разрушаването на Каховка

В резултат на разрушаването на Каховската водноелектрическа централа, която беше разрушена на 6 юни, починаха 31 души. Това съобщи украинският вътрешен министър Игор Клименко, представен от радио " Свобода ".

По-специално, съгласно Клименко, 29 души са починали в Херсонска област и двама - в Николаевска област. Що се отнася до материалните загуби, съгласно министъра окончателното изчисление  към момента не е завършило.

Много е мъчно да се пресметна за тези месеци какъв брой сме изгубили възможна годишна продукция, какъв брой сме изгубили частни стопанства, а това са лозя и кратуни, които са расли на тази територия, какъв брой вода сме изгубили. Това е огромен проблем. Водата се отдръпна на няколко километра от брега на язовир Херсон. И през днешния ден виждам главния проблем - това е достъпът до вода в бъдеще за нашите жители ", изясни министърът.
 Общо 53 души са починали при наводнението от язовир Каховка в окупираната част на Херсонска област
Общо 53 души са починали при наводнението от язовир Каховка в окупираната част на Херсонска област

Украйна заяви за 21 удавени

Язовирът на Каховската водноелектрическа централа бе развален и стената му се срути на 6 юни, което докара до наводнение на големи площи и екологична злополука. Украйна упреква Русия, че е взривила станцията, която се намира на територия, следена от Москва повече от година.

New York Times писа, цитирайки специалисти и личен разбор, че язовирът на Каховската водноелектрическа централа е бил опустошен от детонация, избухнала вътре в станцията, и че офанзива против нея извън не би довела до такава злополука.

Русия отхвърля да е забъркана в разрушаването на водноелектрическата централа. Изявленията на съветски публични лица и медии за случилото се към момента се разграничават. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков в началото назова разрушаването на Каховската водноелектрическа централа резултат от бойкот от Украйна, без да прецизира по какъв начин тъкмо е осъществен този бойкот. Няколко дни по-късно Песков сподели, че " Украйна взриви язовира ".
 2 милиарда $ директни загуби поради
2 милиарда $ директни загуби поради " Каховка "

Щети в жилищно-комуналния бранш, енергетиката, селското стопанство, превоза, екологията и промишлеността
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР