В резултат на проведена едноседмична специализирана полицейска операция от служители

...
В резултат на проведена едноседмична специализирана полицейска операция от служители
Коментари Харесай

Топ наглост: Пишлигар, арестуван с дрога в БМВ, лежа 24 ч. и се върна пак дрогиран за колата

В резултат на извършена едноседмична профилирана полицейска интервенция от чиновници на ОДМВР-Бургас и Районните ръководства в региона за владеене и разпространяване на опиати в регионите към образователните заведения, са арестувани 3 души.

Иззети са голям брой разнообразни по тип и грамаж наркотични субстанции. Образувани са – 6 бързи производства и 4 преписки. Сред най-характерните случаи са:

- задържането на 37-годишен престъпно проявен мъж от бургаския квартал "Сарафово ", спрян за инспекция към 22.25 ч. на 02.11.т.г. в ж.к. "Меден Рудник " до бл. 131, до момента в който карал лек автомобил "Тойота Карина ", с бургаска регистрация.

След тестване на бургазлията за приложимост на алкохол и наркотични субстанции, като пробата за опиати бил позитивен за приложимост на амфетамин и метамфетамин. При осъществената инспекция е открит плик с метамфетамин.

- задържането на 20-годишен мъж от руенското село Ръжица, ръководещ л.а. "БМВ 530 Д ", с бургаска регистрация, след приложимост наркотични субстанции - метамфетамин и амфетамин. С автомобила се превозвали още двама мъже - на 22 години от айтоското село Черна могила и 19-годишен мъж от руенското село Ръжица.

В 19-годишния са открити три свивки с метамфетамин и същият дружно с лидера на автомобила са арестувани за период до 24 часа. След освобождението му от ареста, 19-годишният мъж отишъл да прибере БМВ-то от мястото, където автомобилът бил спрян след стартиралата полицейска инспекция.

Служителите на реда обаче го тествали за приложимост на наркотични субстанции, като "drug check 3000 " отчел позитивна проба на метамфетамин и амфетамин. Той е отказал да даде кръвна проба за химичен разбор, като още веднъж е арестуван за период до 24 часа.

При редом течащите инспекции за шофиране на пътно транспортно средство след приложимост на наркотични субстанции са открити общо 8 случая. Водачите са на възраст от 19 до 44 години. Двама от водачите - бургазлия на 22 години с л.а. „ Мерцедес” и 44-годишен помориец с л.а. „ Фолксваген Голф”, дали позитивен тест за приложимост на кокаин. Положителен за приложимост на кокаин, само че и на амфетамин и метамфетамин е теста на 21-годишен бургазлия, управлявал л.а. „ Фолксваген Туран”.

Трима шофори са открити да карат след приложимост на амфетамин и метамфетамин и двама след приложимост на канабис. Спрямо арестуваните по всички бързи производства са повдигнати и предявени обвинявания от Районните прокуратури в Бургс и Айтос, а по отношение на две от лицата към този момент има постановени санкции от Районния съд в Айтос.

В други три случая водачите на коли отказали да бъдат тествани за приложимост на опиати, като са глобени с санкция в размер на 2000 лева и лишаване на свидетелството за правоуправление за период от 2 години.

За седмицата чиновниците от бранш „ Пътна полиция” при ОДМВР-Бургас са провели профилирана полицейска интервенция по сигурност на придвижването, включваща няколко посоки: съблюдаване на условията за скоростен режим, спазване на пътната маркировка от велосипедисти и пешеходци и лишаване преимуществото на пешеходци, пресичащи по пешеходни пътеки.

На територията на Бургас-град са установени 654 нарушавания на скоростта. От тях в 12 случая превишената скорост е над 50 км/ч - водачите ще бъдат глобени с отнемане от правоуправление и парична санкция, последваща законовите инструкции за надвишената скорост. С санкция в размер на 30 лева са глобени девет велосипедисти, като две са главните нарушавания, осъществявани от тях:

ръководство на колело без съоръжение и прекосяване през зони за пешеходци без той да избутва велосипеда - най-много ул. "Александровска” и ул. „ Богориди”.

За непреминаване на указаните за задачата места за седмицата в Бургас са глобени 14 пешеходци, а трима водачи на коли са осъдени за лишаване преимуществото на пешеходец.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР