В резултат на продължаващите контролни действия на НАП в горивния

...
В резултат на продължаващите контролни действия на НАП в горивния
Коментари Харесай

Тоталният контрол на НАП е изсветлил още 20% от горивния сектор

В резултат на продължаващите контролни дейности на Национална агенция за приходите в горивния бранш се регистрира растеж от близо 20% на продаденото количество гориво спрямо подобен предишен интервал. Това демонстрират данните на Националната организация за приходите (НАП).

Безкомпромисни сме против опитите за данъчни измами и невнасяне на налози и осигуровки, които ощетяват както фиска, по този начин и обществото като цяло. Национална агенция за приходите ще продължава да следи прецизно и ще предотвратява всеки опит за неспазване на данъчните отговорности “, сподели зам.- шефът на приходната организация Георги Димов, представен от пресцентъра на Агенцията.

Като част от почналия през септември предходната година цялостен данъчен надзор на търговията с горива за превъзмогване на данъчните опасности в бранша, в този момент Национална агенция за приходите се хвали, че е запечатала селска бензиностанция. Става въпрос за обект в пловдивското с. Граф Игнатиево, който е бил следен една седмица и е употребен и така наречен „ скришен клиент “.

Установено е, че в бензиностанцията всеобщо не се издават документи за осъществените продажби. Открити са над 1 700 л. гориво с неразбираем генезис и без документи, като данъчните инспектори имат подозрения и за операция на системата за отчитане, поради което са поискали подпомагане от Българския институт по метрология (БИМ), Министерство на вътрешните работи и Агенция „ Митници “.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР