В резултат на предприети интензивни действия криминалисти на ОДМВР –Разград

...
В резултат на предприети интензивни действия криминалисти на ОДМВР –Разград
Коментари Харесай

Мутренските времена се върнаха: Банда главорези отвлича хора за пари в Разградско, а после…

В резултат на подхванати интензивни дейности криминалисти на ОДМВР –Разград разкриха петчленна група, направила похищение за обир.

Разследването на случая почнало на 2 ноември, след подаден към 20.00 часа сигнал от жителка на с. Хърсово. Разтревожена, тя обяснила, че маскирани непознати нахлули в дома й, нападнали и били мъжа, с който живее на фамилни начала, принудително го качили в автомобил, а на изхода на селото – на пътя за с. Богданци, го изхвърлили от колата и се отдръпнали в незнайна посока. Пострадалият бил откаран в МБАЛ-Разград със счупена долна челюст и натъртвания в региона на гърдите.

Активните оперативни дейности стартирали по формираното по случая досъдебно произвеждане за тежко престъпно закононарушение по чл.142, ал.1 и чл.199 от Наказателен кодекс. В хода на следствието, на 07 ноември към 14.00 часа в региона на селскостопанското летище в с. Острово, криминалистите засекли товарен БМВ Х 5, в който открили двама от причинителите – 31-годишни мъже от село Острово.

Малко по-късно били арестувани и останалите трима участници в закононарушението – на 28, 41 и 38 години, поданици на същото село. При последвалите претърсвания в домовете им и в употребените от тях коли били открити и конфискувани 2 газ-сигнални револвера и муниции за тях, въздушна пушка, сигнална полицейска лампа, черна маска с прорези на очите и устата.

Обстоен оглед на товарния автомобил, осъществен с професионалното подпомагане на специалисти от ГДНП, също извел задоволително доказателства за осъщественото закононарушение. По предписание на наблюдаващ прокурор са проведени и спомагателни процесуално-следствени дейности.

След 24-часовото задържане на петимата, на двама от тях е взета мярка „ подписка “, а на други двама е наложена мярка „ задържане под стража “. Работата по документирането на случая продължава под наблюдението на прокуратурата.

Говорителят на ОДМВР-Разград Илияна Георгиева изясни, че отвлеченият мъж не е предприемач. Купувал е бяла техника и други битови уреди. Похитителите считали, че разполага с доста средства и решили да го отвлекат, с цел да му вземат парите.

(Снимки: ОДМВР-Разград)

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР