В резолюция, приета в четвъртък, Европейският парламент настоява руското политическо

...
В резолюция, приета в четвъртък, Европейският парламент настоява руското политическо
Коментари Харесай

Европарламентът поиска международен трибунал за Путин и Лукашенко

В резолюция, призната в четвъртък, Европейският парламент упорства съветското политическо и военно управление да бъде подведено под отговорност за закононарушението експанзия против Украйна.

В текстът се показва, че жестокостите, осъществени от съветските сили в Буча, Ирпин и доста други украински градове, разкриват бруталността на нападателната война и акцентират смисъла на координираните интернационалните дейности за заблуждение под отговорност на виновните лица според интернационалното право. Членовете на Екологичен потенциал упорстват Европейски Съюз, в тясно съдействие с Украйна и интернационалната общественост, да упорства за основаването на специфичен интернационален арбитражен съд, който да преследва закононарушенията на политическото и военното управление на Русия и нейните съдружници.

Според евродепутатите основаването на арбитражен съд ще запълни вакуума в интернационалното наказателно правораздаване и ще добави напъните за следствие на Международния углавен съд, защото понастоящем те не могат да проверяват закононарушението експанзия, когато става въпрос за Украйна.

Ръководствата в Русия и Беларус би трябвало да бъдат подведени под отговорност

Макар да означават, че точните условия на работа и състав на специфичния арбитражен съд следва да бъдат избрани, членовете на Екологичен потенциал акцентират, че той би трябвало да има пълномощия да проверява освен Владимир Путин и политическото и военното управление на Русия, само че и Александър Лукашенко и неговите доближени в Беларус.

Те също по този начин акцентират, че подготвителната работа на Европейски Съюз по специфичния арбитражен съд следва да стартира неотложно и да се концентрира върху установяването на договорености в съдействие с Украйна. Украинските и интернационалните органи би трябвало да бъдат подкрепени при обезпечаването на доказателства, които да бъдат употребявани в бъдеще.

Парламентът е твърдо уверен, че основаването на специфичен арбитражен съд ще изпрати доста явен сигнал както до съветското общество, по този начин и до интернационалната общественост, че президентът Путин и съветското управление като цяло могат да бъдат наказани за закононарушението експанзия, осъществено в Украйна. Членовете на Екологичен потенциал показват, че към този момент не е допустимо Руската федерация под управлението на Путин да се върне към връзки на „ нормалната процедура “ със Запада.

Текстът беше признат с 472 гласа " за ", 19 гласа " срещу " и 33 гласа " въздържал се ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР