В резиденция Евксиноград български и румънски министри подписаха пет спогодби

...
В резиденция Евксиноград български и румънски министри подписаха пет спогодби
Коментари Харесай

Български и румънски министри подписаха пет спогодби в различни сфери

В резиденция Евксиноград български и румънски министри подписаха пет спогодби в разнообразни сфери. България и Румъния са острови на сигурност и сигурност, съобщи румънският министър председател Михай Тудосе на взаимна конференция с българския министър председател Бойко Борисов .

Едната конвенция е в областта на обществената политика, другата е за потвърждаване на протокола за реадмисия сред двете страни. Третата конвенция е сред морските администрации на двете страни в региона на сигурността на корабоплаването. Подписана е и конвенция за взаимна доставка на електрическа енергия при спешни обстановки. И двамата министър председатели бяха безапелационни, че България, Румъния, Сърбия и Гърция могат да станат център на енергийна непоклатимост в тази част на Европа.

По въпроса „ Шенген “ министър председателят Бойко Борисов сподели, че е уверен, че двете страни се оправят доста по-добре от шенгенските страни с защитата на общите европейски граници. Румънският му сътрудник уточни, че двете страни са „ наказани “ да бъдат дружно и изключително в Шенген, тъй като са получили оценка на най-високо равнище в Европейска комисия.

Освен това, ще бъдат основани взаимни търговски къщи сред България и Румъния за експорт на арабските пазари на агнешко месо и на български плодове и зеленчуци.

Подписано е и съглашение в областта на стопанската система и вложенията. Двамата министър председатели споделиха, че ще упорстват в Европа – балканските страни да бъдат предпочитани.

И двете страни означават като главен проблем острия дефицит на работна ръка. Българският министър председател добави, че в България безработицата е 5%, само че изключително в областта на туризма фрагменти не доближават.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР