„В Република Северна Македония тече системна дебългаризация. Там българските семейства

...
„В Република Северна Македония тече системна дебългаризация. Там българските семейства
Коментари Харесай

Историкът Спас Ташев: В РСМ тече системна дебългаризация

„ В Република Северна Македония тече систематична дебългаризация. Там българските фамилии са разрушени и без България да застане зад тези хора, няма по какъв начин да чакаме те да поведат този развой на другарство сред страните “. Това сподели пред бТВ историкът Спас Ташев.

По думите му всички останали страни оказват поддръжка за своите малцинства в РСМ, само че единствено ние стоим настрани и разчитаме на събитията да се развият сами.

„ Последната акция в Битоля беше добре проведена. Личи си, че е авансово замислена, само че когато имаме една следена страна е обикновено да се предизвикат такива събития “, сподели още Ташев за обидните плакати, които посрещнаха българската делегация в града.

„ Събитието беше малко, само че в случай че съдим по медийния резултат, това е една от медийните провокации в двустранните ни връзки “, добави още Ташев.

Той добави, че политиката на Стево Пендаровски се приближава до тази на Владимир Путин. „ Това демонстрира тези топли връзки сред Москва и Скопие “, сподели Ташев.
Според него без Скопие да се реформира в европейска посока, един сходен скандал като този в Битоля би отекнал съществено в Европейския съюз.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР