В Република Северна Македония парламентът започва заседание за избор на

...
В Република Северна Македония парламентът започва заседание за избор на
Коментари Харесай

РСМ по пътя към предсрочни избори

В Република Северна Македония Народното събрание стартира съвещание за избор на техническо държавно управление.

Очаква се на следващия ден да бъде определен новият кабинет, в чийто състав влизат представители на всички парламентарно показани партии. За първи път отпред на Северна Македония ще застане албанец - досегашният ръководител на Народното събрание Талат Джафери - член на албанската партия " Демократичен съюз за интеграция ". Вчера президентът Стево Пендаровски връчи на Джафери мандат за сформиране на кабинет. От опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ оповестиха, че няма да гласоподават за техническия кабинет, само че в него има техни двама министри и трима заместник-министри. Целта на преходното държавно управление е да приготви страната за президентски и парламентарни избори през април и през май.

При връчването на мандата Талат Джафери съобщи, че се надява техническото държавно управление да отговори на потребностите на всички жители на страната.

Талат Джафери - мандатоносител за сформиране на техническо държавно управление в РСМ:
" Съвестно, въз основа на законите и устава, съставът на Владата и договарянията за състава на Владата ще вървят на политическо равнище и се надявам, че с това ще се доближи до съответния състав на техническо държавно управление със съответните отговорности пред жителите на Република Северна Македония. "


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР