В Република Северна Македония е обявено кризисно положение, на южната

...
В Република Северна Македония е обявено кризисно положение, на южната
Коментари Харесай

Северна Македония обяви кризисно положение заради мигрантите

В Република Северна Македония е оповестено спешно състояние, на южната граница на страната е увеличено наличието на армията и полицията. " Държавата няма да разреши на мигрантите да влязат, защото това е политиката на всички страни в района ", съобщи през днешния ден служебният министър председател Оливер Спасовски, осведоми БГНЕС. На въпрос дали държавното управление има проект за деяние по отношение на мигрантите, след изказване на сръбския президент за запечатването на границата, Спасовски сподели, че е явно, че преносът към този момент не е вид.
„ Знаете, че към този момент обявихме спешно състояние, че силите и на армията, и на полицията на южната граница са се нараснали. Въз основа на цялата информация, която получаваме от нашите служби, партньорските служби наблюдават обстановката. Засега тя е постоянна, нямаме нарастване на мигрантите, които биха могли да се опитат да влязат на територията на Република Северна Македония, само че отношението е, че ще имаме нулева приемливост “, безапелационен е Спасовски.
Той напомни, че до момента Скопие организира политика, при която мигрантите единствено минават през македонска територия и, че в страната има единствено два директни центъра. Добави също, че страната е построила политиката си за мигрантската рецесия на 2 учредения. „ Едното е европейската политика в региона на битката с мигрантите, а второто - районното съдействие, т.е. политика, която е обща за страните в района. Защото няма да се оправим с каквато и да е мигрантска вълна, в случай че всички не споделяме общи позиции, решения и не си сътрудничим между тях “, сподели Спасовски.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР