В региона на Южен Кавказ може да бъде създадена платформа

...
В региона на Южен Кавказ може да бъде създадена платформа
Коментари Харесай

Ердоган предлага платформа за сътрудничество в Южен Кавказ

В района на Южен Кавказ може да бъде основана „ платформа на шестте ” за развиване на съдействието, предложи турският президент.
По време на взаимна конференция с президента на Азербайджан Ердоган съобщи, че двамата са разискали опцията за основаване на платформа, в която да вземат участие шест страни: Азербайджан, Турция, Русия, Иран, Грузия и, в случай че желае, Армения.
„ Това би било положително съдействие за развиване на района ”, акцентира той.
Идеята за основаване н многостранна платформа за съдействие поддържа и Илхам Алиев, съгласно който всички страни от района, които се включат в нея, биха извлекли изгода.
 Ердоган на парада на успеха в Баку Ердоган на парада на успеха в Баку
Азербайджан чака с неспокойствие турския президент Реджеп Тайип Ердоган, който ще участва на парада на победа в чест на освобождението...
„ Ако управлението на направи верните заключения от войната и се откаже от своите голословни искания и гледа към бъдещето, тогава тя също ще има място на тази платформа ”, акцентира той.
Ердоган на собствен ред съобщи, че Турция е подготвена да „ отвори вратите ” за Армения и че Анкара „ няма проблеми с арменския народ ”.
Турският президент похвали метода на съветския си сътрудник Владимир Путин в процеса за урегулиране на спора в Нагорни Карабах и акцентира, че „ неговото позитивно отношение оказа помощ този развой да поеме в вярна посока ”.
БГНЕС напомня, че Реджеп Тайип Ердоган е на двудневно публично посещаване в Баку и участва през днешния ден на парада на успеха, проведен в чест на постигнатото помирение по Карабах.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР