В редица страни електромобилите се налагат като основна алтернатива за

...
В редица страни електромобилите се налагат като основна алтернатива за
Коментари Харесай

Къде да заредите електромобил в Пловдив

В редица страни електрическите автомобили се постановат като съществена опция за чистия въздух. България обаче е поизостанала спрямо останалия свят, стана ясно по време на "Форум нововъведения 2017 ", провел се през седмицата в Пловдив, заяви "Пловдив24 ".

За да притежаваш електрически автомобил обаче, би трябвало да знаеш и къде да бъде зареден той.

Четири са точките със зарядни станции в Пловдив, сочат данни на една от водещите компании, развила платформата за разпространение на електромобилността в Югоизточна Европа. А точно - на ул. "Васил Левски " 272, на бул. "Менделеев " 2, при хотел SPS и хотел "Империал ".

В края на предходната година община Пловдив пък стана първата община в България, обзавела се с два броя електрически автомобили. Изцяло екологичните и безусловно удобни возила бяха на обща стойност 120 000 лв. - по 60 000 едното.

Администрацията обаче съумя да се възползва от стратегия на Националния поверителен екофонд, отпускащ безплатно финансиране за закупуване на електрически автомобили в размер на 20 000 лв. за всяка кола.

"Надявам се образецът, който даваме да подтиква и други да се възползват от закупуване на електрически автомобили ", разяснява тогава кметът Иван Тотев. Електромобилите са освободени от пътен налог и имат право да паркират гратис в "Синя зона ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР