В редакцията на Труд news“ беше получено право на отговор

...
В редакцията на Труд news“ беше получено право на отговор
Коментари Харесай

ВАС: Не е налице конфликт на интереси от съдия Бодикян по дело за АМ Струма

В редакцията на „ Труд news “ беше получено право на отговор от пресцентъра на Върховния административен съд по отношение на оповестената в онлайн изданието ни на 22 януари 2023 година публикация със заглавие „ Съдия в спор на ползи взема решение дело за Автомагистрала Струма в интерес на зелените “:

Фактите сочат, че в интервала, в който е издадено процесното писмо (изх. № ЕО- 8/13.03.2023 година на министъра на околната среда и водите), предмет на административното дело, по което докладчик е била арбитър Хайгухи Бодикян, зам.-министър Николай Сиджимов не е в състава на Министерството на околната среда и водите.

Хайгухи Бодикян е заявила (на осн. чл.175и, ал.4 от ЗСВ) пред Инспектората по Закон за съдебната власт всички участия на Николай Сиджимов (с който тя е във фактическо съжителство) в Министерство на околната среда и водите в кабинети през 2021-2022 година и месец 06.2023 година до сегашния миг. Тя е подала отводи по административни каузи, формирани по разказа на Върховен административен съд по административни актове на министър и заместител - министри, постановени от кабинети, в които присъединяване има Николай Сиджимов. Не подобен е казусът с цитираното от „ Труд “ определение по административно дело № 11381 от 2023 година Поради това не е налице спор на ползи от арбитър Бодикян при постановяването му.

Бележка на редакцията: 

В обявата ясно е обозначено с цитиране в първия абзац и хиперлинк, че текстът е препечатан от уеб страницата.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР