В речта си в Брюксел в четвъртък заместник-председателят на Европейската

...
В речта си в Брюксел в четвъртък заместник-председателят на Европейската
Коментари Харесай

ЕК: Турция трябва да избере дали е с ЕС и НАТО или е на страната на Русия, Иран, Хамас и Хизбула

В речта си в Брюксел в четвъртък заместник-председателят на Европейската комисия Маргаритис Скинас съобщи, че Турция би трябвало да избере страна в интернационалната геополитика, заяви „ Катимерини “.

В речта си на Втората конференция за Източното Средиземноморие и Югоизточна Европа, проведена от икономическия конгрес " Делфи ", Скинас акцентира, че Турция би трябвало да избере дали да застане на страната на Европейски Съюз, НАТО и техните полезности, или на страната на Русия, Иран, " Хамас " и " Хизбула ".

По-конкретно, Скинас означи, че " предходната събота всички се събудихме с шокиращата вест за жестока многостранна терористична офанзива, подхваната от " Хамас " против страната Израел и за избитите и похитени почтени хора. От първия миг всички 27 страни - членки на Европейски Съюз, единомислещо признаха правото на Израел да се пази, осъдиха терористичната офанзива и обявиха на всеослушание, че няма опрощение за терора ".

" Турция би трябвало да избере от коя страна на историята желае да бъде: с нас - Европейския съюз, НАТО, нашите полезности, етоса на Запада - или с Москва, Техеран, " Хамас " и " Хизбула ", " акцентира той и уточни, че " отговорът би трябвало да бъде явен ".

Същевременно той означи, че Турция е основен сътрудник за стабилността в Европа и района в области като миграцията и търговията.

Говорейки за срещите сред гръцкия министър-председател Кириакос Мицотакис и турския президент Реджеп Тайип Ердоган, той съобщи, че те са съображение за оптимизъм за превъзмогване на компликациите и разрастване на цялостния капацитет на евро-турското партньорство, като добави, че " с цел да се случи това, е нужна поредност ".

Скинас разкритикува и обстоятелството, че Анкара не взе участие в глобите против Русия.

В умозаключение Скниас насочи обръщение към страните-кандидатки за участие в Европейски Съюз за смисъла на " безспорното ценене на демокрацията, правата на индивида и върховенството на закона. Нито едно участие няма да бъде утвърдено, в случай че тези условия не се съблюдават прецизно. Всяко оттегляне, всяко укриване или всяко подозрение - на което станахме очевидци в тази ситуация с демократично определения кмет на Химаре - може да подкопае напредъка към участие в Европейски Съюз ", написа БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР