В речта си по случай един от най-големите християнски празници

...
В речта си по случай един от най-големите християнски празници
Коментари Харесай

Папата призовава за диалог при решаването на международни проблеми

В речта си по случай един от най-големите християнски празници Рождество Христово папа Франциск прикани за разговор за решение на спора в Украйна, както и за повече взаимопомощ сред страните за справяне с пандемията с ковид.

Той приказва за това, че пандемията е в една от най-лошите си етапи поради новия вид Омикрон. Повече от 5,3 милиона са жертвите на вируса по целия свят.

"И на интернационално равнище съществува риск от отбягване на разговор... Но единствено тези пътища могат да доведат до разрешаване на спорове и до трайни изгоди за всички ", сподели Папата в своето обръщение за Коледа към вярващите, събрани на площад „ Свети Петър “ във Ватикана.

Той предизвести, че би трябвало да е заобикаля възобновяването на принуждение в дълго тлеещия спор в Украйна. Думите му идват на фона на възходящото напрежение сред Русия и западните страни, които упрекват Москва, че е събрала към 100 000 бойци покрай границите на Украйна в подготовка за инвазия.
 Площад Свети Петър във Ватикана на 25 декември 2021 година

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 2004 година излъчва излъчвания на български език. От началото на 2019 година Свободна Европа е възобновена като цифрова платформа за даване на мултимедийно наличие на български език.
Фейсбук конгрес Най-ново видео  Хилда от Сирия, която пее в църковния хор  please wait
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР