В разполагането на ядрени оръжия на Балканите не виждам никакъв

...
В разполагането на ядрени оръжия на Балканите не виждам никакъв
Коментари Харесай

Росен Плевнелиев: Не бива да подценяваме заплахата от Русия

В разполагането на нуклеарни оръжия на Балканите не виждам никакъв смисъл. Това, което ни сплотява на Балканите, е желанието ни за мир, а едни ракети не биха съдействали за такова решение. Това съобщи в студиото на "Плюс-минус " по Нова телевизия някогашният президент Росен Плевнелиев във връзка концепцията на Соломон Паси на Балканския полуостров да бъдат ситуирани нуклеарни оръжия.

,,Смятам, че НАТО, като знак на най-силния защитителен съюз на планетата, е гаранция за всевъзможен мир. В тази връзка се веселя, че скоро ще отворим вратата за участие и пред Северна Македония, тъй като участието в НАТО е решение за мир'', добави той.

,,Никой не трябва да подценява опасността на изток от нас. Сами виждате, че страните към Русия са извънредно дестабилизирани и сложени на нейно послушание. Русия знае по какъв начин да се отбрани, защото тя има мощни и ефикасни оръжия, само че никой не е тръгнал да я нападна. Пак споделям, че тя сложи под нейно послушание десетки страни. Една Украйна да вземем за пример е наказана на беднотия и неустойчивост, единствено тъй като е комшия на президента Путин'', изясни Плевнелиев.

,,България би трябвало да усили до 2 % разноските си за защитата, тъй като българската войска дълго време беше оставена без въоръжение, тъй че това е положително решение, което ще помогне и за самочувствието на българския народ. Иначе нямам доверие, че в Европейски Съюз ще създадем обща войска. Не мисля, че това би било добра и работеща идея'', означи някогашният държавен глава.

Относно свадите с жилищата Плевнелиев съобщи, че това е тематика, която касае безусловно всички.

,,Когато сте в политиката и до момента в който сте деен политик, е добре да се въздържате от дейности, които биха сложили под въпрос морала'', уточни той.

,,Евроизборите са извънредно значими, защото това не са избори ГЕРБ против Българска социалистическа партия, а националпопулисти против демократи'', приключи някогашният ни президент.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР