В разговорите ми с другите министри виждам същата голяма мотивация

...
В разговорите ми с другите министри виждам същата голяма мотивация
Коментари Харесай

Ексклузивно пред БНТ: Първо интервю на премиера Кирил Петков

В диалозите ми с другите министри виждам същата огромна мотивация за реализиране на задачите в съдружното съглашение. Над 90% имахме общи хрумвания по какъв начин това да стане. Това съобщи пред Надя Обретенова в първо изявление като министър председател Кирил Петков.

Първото нещо, което да стане в Народното събрание - новата енергийна комисия, да бъдат прегледани хората с изминал мандат в КЕВР. Енергийният министър да предприеме първи стъпки, с цел да не излизат битовите консуматори на свободния пазар, сподели Петков.

Не може един дребен ресторант да би трябвало да посреща всеки клиент със зелен документ, а институция като Министерски съвет да няма същия стандарт. Аршинът би трябвало да е еднакъв, добави министър председателят Петков.

Ревизията на проекта за възобновяване и резистентност - нашите европейски сътрудници ясно ни споделиха, че не се съгласяват да има роля в прокуратурата, над която е единствено Господ. Независимо какви са стъпките в посока правова страна, всички се обединихме, че Иван Гешев бихме го призовали, макар че има самостоятелна от нас власт, бихме го призовали да си подаде оставката, той се е потвърдил, че не е кадърен да даде това правосъдие и прокуратурата да работи по този метод, по който чакат българските жители. Докато нямаме правораздаване и всеки да се усеща, че е еднакъв, всичко други губи смисъл, съобщи Кирил Петков.

За тематиката Република Северна Македония разяснява, че резервират позицията на България, само че условията се надграждат - това би трябвало да се случи в взаимни групи, които да работят ежемесечно.

Първото съвещание на Министерски съвет ще бъде на следващия ден.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР