В разговор с турския президент Реджеп Ердоган, френският държавен глава

...
В разговор с турския президент Реджеп Ердоган, френският държавен глава
Коментари Харесай

Макрон към Ердоган: Примирието в Сирия включва и Африн

В диалог с турския президент Реджеп Ердоган, френският държавен глава Еманюел Макрон е декларирал, че апелът на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за преустановяване на огъня в Сирия важи и за района на град Африн, където Турция организира своята военна интервенция „ Маслинова клонка “, съобщи „ Ройтерс “.

Днес Турция разположи специфични полицейски сили в Африн в подготовка за „ нова борба " в петседмичната си акция против кюрдските „ Сили за национална самозащита “(YPG).

„ Президентът на републиката акцентира, че филантропичното помирение важи за цяла Сирия, в това число и в Африн, и че би трябвало да бъде приложено на всички места, без никакво забавяне, с цел да се спре продължаващата спиралата на принуждение, която може да докара до районна злополука и да убие всяка вяра за политическо решение “, обявиха от Елисейския замък.

Макрон е споделил още на Ердоган, че френското наблюдаване за филантропичен достъп до всички хора и офанзиви с химическо оръжие е „ всеобхватно и непрекъснато “.

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации единомислещо утвърди резолюция за 30-дневно помирение, което да разреши достъп до здравна помощ и евакуация. Въпреки че Москва поддържа предлагането, непрекъснатият представител на Руската федерация в Организация на обединените нации Василий Небензя сложи под подозрение неговата успеваемост.

В изказването се споделя още, че Макрон е изразил терзания пред Ердоган за последните събития в Егейско море, наблягайки „ нуждата да се зачита суверенитет на Кипър “.

Кипър упрекна Турция в петък, че заплашва да употребява мощ против сондажен транспортен съд на италианската енергийна компания Eni, който би трябвало да организира проучвателни сондажи за природен газ към кипърското крайбрежие.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР