В разгорещен словесен сблъсък влезе съдията от Софийския градски съд

...
В разгорещен словесен сблъсък влезе съдията от Софийския градски съд
Коментари Харесай

Скандално! Съдията от СГС Красимир Мазгалов ругае Борисов и нарича България "кочина"

В развълнуван вербален конфликт влезе съдията от Софийския градски съд (СГС) и член на Управителния съвет на Съюза на съдиите в България (ССБ) Красимир Мазгалов в следобедните часове на сряда, написа " ".

Въпреки отговорностите си към Кодекса за етично държание на българските магистрати и Закона за правосъдната власт (ЗСВ), съдията показва и отявлени политически пристрастия, като наскърбява, ругае по адрес на Бойко Борисов и назовава страната „ кочина “.

Цялата история се развива под обява на известния блогър Асен Генов, която в закачлив звук разказва словото на президента Румен Радев пред Народното събрание в сряда.

Генов е известен с това, че е съперник на съветското въздействие в България и не утвърждава държанието на президента Радев и проруските му настроения.

Малко откакто Генов прави коментара си в обществената мрежа, съдията от Софийски градски съд и член на управлението на магистратската съсловна организация, която от дълго време следва линията на целеустремено дискредитиране на властта във всичките й форми, се включва в спор по тематиката за словото на президента, както и за паралела сред личността на Румен Радев и тази на Бойко Борисов.

тправените от Мазгалов реплики както към създателя на поста Асен Генов, по този начин и към други жители, присъединили се в диалога, надалеч прекрачват границата на положителния звук и изискуемото за всеки български арбитър равнище.

Нещо повече – с изключение на, че съдията влиза в прям политически диалог, като не крие агресивното си въодушевление към премиера Борисов и персоналните благосклонности, които изпитва към президента Радев, той нарушава най-малко 4 точки от Кодекса за етично държание на българските магистрати, употребявайки думи като „ кочина “, „ корумпирано ръководство “, „ селски кенеф “ и „ Горно Уйно “.


„ Nina Zaimova какви способи, госпожо? Питам Асен за какво му е толкоз значимо в този момент да се разводняват едни ясни и съответни претенции за оставка, с мнения от вида "ти пък си доста убав ". Какво не Ви стана ясно? Да ви го обрисувам ли? Защото в действителност това псевдоинтелектуално словоблудство и философстване ни държи твърдо жители на кочината. Що да протестираме, като можем да обсъждаме на маса и във фейса кой какъв бил и че тъкмо той не можело да споделя това или това “, обръща се Мазгалов към гражданка, подписала се с името Nina Zaimova.

След къс спор сред съдията и Zaimova по отношение на метода, по който тя се обръща към него, Мазгалов влиза и в пряк спор с създателя на обявата Генов, като споделя: „ А за сравнението сред Борисов и Радев- първият явно инспектира новооткрит селски кенеф в Горно Уйно, охраняван от стотина мутри. Радев е измежду цялата маса протестиращи с двама души защита. Толкова! “.



Спорът продължава с гледище от страна на члена на управлението на ССБ, че Борисов в действителност се крие от протестиращите. В диалога, Мазгалов даже упреква служителите на реда в неистина по отношение на това, че при митингите в сряда против тях е бил използван сълзотворен газ от страна на протестиращи.

„ Глупости, от месеци се появява на митингите. Ама те са "червени ", нали? Това го прави в действителност единствено Борисов. И в последно време заради тази точно причина е заставен да скита немил- недраг на майната си по планински селца, дружно с два буса флоровци за ръкопляскане “, обръща се съдията към Асен Генов.

И продължава: „ Вместо да се упражняваш в тези философии, за какво да вземем за пример не отидеш да питаш началника на Столична дирекция на вътрешните работи за какво лъже, че не полицията, а протестиращите употребявали сълзотворен газ. 20 служители на реда били (само)обгазени в болница “.


Всичко представено дотук демонстрира, че арбитър Мазгалов освен, че не съблюдава етичните правила на държание в обществото, каквито абсолютно е длъжен да следва, само че и че явно не се тормози от възможна глобата в резултат на дейностите си. Подобни диалози и прилагателни от страна на настоящ магистрат и член на Управителния съвет на една от най-шумно демонстриращите се като честен стожер организации, каквато несъмнено е ССБ, са неприемливи и очевидно накърняващи положителното име на правосъдната власт.

Последното би трябвало да даде и мотив на Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС) за незабавна реакция и взимане на ограничения против сходен език от страна на съдии, които с изключение на всичко останало по закон са лимитирани в това да вършат политически изказвания и да заемат политически позиции. Обратното би дало сигнал, че всички български магистрати могат да си разрешават циничен език и жестоко отношение към представители на други управляващи, както и уронване на престижа на правосъдната система.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР