В разгара на публичния дебат за финансирането на обществените БНТ

...
В разгара на публичния дебат за финансирането на обществените БНТ
Коментари Харесай

Бюджетите на БНТ и БНР се увеличават през 2021 |

В разгара на обществения спор за финансирането на публичните Българска национална телевизия и БНР и хвърлената оставка на генералния шеф на Радиото Андон Балтаков, стана ясно, че бюджетите на двете медии се усилват сензитивно през идната година.

Това е видно от плана за държавния бюджет, който Министерството на финансите разгласява.

Българска национална телевизия ще получи 82 322 700 лв.. Това е забележителен растеж на бюджета на Националната телевизия - с над 12 милиона лв. повече спрямо изтичащата година. Макар че сумата надали е задоволителна да покрие всички дефиците на малкия екран и да обезпечи конкурентна стратегия, нейният процентен растеж е без аналог в последните години. За съпоставяне, през 2020 година Българска национална телевизия разполагаше със 70,9 млн. лв., а година по-рано - с 67,7 млн. лв..

6,1 милиона от целия бюджет са предопределени са целева дотация за придобиване и главен ремонт на дълготрайни активи по лист, годишно утвърждаван от министъра на финансите.

Увеличен е и бюджетът на БНР - със 7 милиона лв.. Проектът за държавния бюджет планува 54 070 900 лв. за Радиото през 2021, съпоставяне с 47 милиона през 2020-а.

6 649 000 лв. е бюджетът на Българската телеграфна организация. През 2020-а за нея бяха отпуснати 5,8 милиона лв..
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР