В разгара на почивките в Гърция - неприятна изненада за

...
В разгара на почивките в Гърция - неприятна изненада за
Коментари Харесай

Гърция въвежда солени глоби за пушенето на обществени места

В разгара на почивките в Гърция - неприятна изненада за туристите пушачи. Южната ни съседка стяга контрола върху цигарения пушек с жестоки санкции за пушачите. Здравното министерство разпрати специфични указания на локалните управляващи да стартират прецизно използване на съществуващото законодателство против дима на публични места.

И възбраните, и санкциите са факт от дълго време, само че до момента управляващите са си затваряли очите. Още преди да завоюва вота обаче актуалният министър председател се закани да промени това.

,,Ако гласоподавателите ни се доверят, след изборите пушенето на публични места ще остане в историята. И ще стартираме от Народното събрание. Омръзна ми да срещам сътрудници, публицисти, които нарушават възбраните и си пушат на инат на закона'', сподели гръцкият министър председател Кирякос Мицотакис.

Последните изследвания сочат, че 27% от гърците са пушачи. Повечето не са оптимисти за резултата от строгите правила.

Христос работи в областта на обслужването. Според него жестоките санкции ще навредят на туризма.

,,Не е в този момент моментът за тези ограничения. Пагубно е за бизнеса с туристи. Няма никакъв надзор няма. Хората си пушат свободно. Според мен българите, които май са болшинство тук, пушат повече'', изясни той пред камерата на Нова телевизия.

Забраната за пушене е изключително строга за водачите на таксита и рейсове от публичния превоз. Ако в колата запалиш цигара, санкцията е 1500 евро. Ако пък има малко дете, глобата е двойна.

Контролът за транспортните средства е в ръцете на полицията. Контролните органи имат право да открият нарушаването и да наложат санкция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР