В разгара на лятото Столична община продължава с плановите ремонти.

...
В разгара на лятото Столична община продължава с плановите ремонти.
Коментари Харесай

На вниманието на всички пътуващи из София, започват нови ремонти!

В разгара на лятото Столична община продължава с плановите поправки. От 11-ти август следва ремонтът на " Орлов мост ". Ресорният заместник-кмет Евгени Крусев, който инспектира подмяната на осветлението на бул. " България ", разяснява пред публицисти, че " Орлов мост " няма да бъде затварян изцяло. В момента се приготвя организацията на придвижването взаимно с " Пътна полиция ".

Ремонтът ще коства на Столична община към 200 хиляди лв.. " От тази събота към този момент стартира работа по бул. " Монтевидео " с неговото уголемение. Това, което следва и може би ще затрудни хората в известна степен това е ремонтът на Орлов мост, който планираме ", уточни Крусев.

Той увери, че ремонтът ще стартира петък вечер и ще трае шест дни. Тоест на 17 август " Орлов мост " би трябвало да е с нова настилка. " Тя ще бъде положена дружно със специфични мрежи, тъй че да се подсигурява в оптималната степен устойчивостта на тази настилка ", увери още отрасловият зам.-кмет.

Ремонтът на " Орлов мост " ще включи изцяло преасфалтиране, както на самото кръстовище, по този начин и на няколко десетки метра от някогашния хотел " Плиска ", където също били установени нагъвания на самата настилка. " Там, където има такива нагувания асфалтът ще бъде фрезован в дълбочина, ще се положат няколко пласта асфалтова настилка с полимерно модифициран бетон, който да може да задържи настилката под натиска на тежките транспортни средства, които минават оттова ", изясни още Крусев.

Столична община продължава с плановите поправки. Крусев твърди, че множеството от тях ще приключат до 15-ти септември. Но има и такива, които ще продължат. Такъв е и ремонтът на бул. " Дондуков ", който остава затворен до края на октомври. Той осведоми още, че в този момент завършва процедурата за избор на реализатор за преасфалтиране на платната сред " Черни връх " и кв. " Бояна " на бул. " България ". " Продължаваме да сме в договаряния дали ще бъде отпуснато финансиране за част или за цялата права на булеварда ", сподели още Крусев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР