В разгара на лятото ще има ново улеснение за шофьорите,

...
В разгара на лятото ще има ново улеснение за шофьорите,
Коментари Харесай

Улеснение: Трафикът към южните курорти ще минава извън Бургас

В разгара на лятото ще има ново облекчение за водачите, пътуващи към Южното Черноморие. От през днешния ден трафикът към курортите на юг от Бургас е изнесен отвън града.

На входа на морския град идващите от автомагистрала " Тракия " ще се включат на дясно в новата пътна връзка и по този начин ще минат директно край Бургас, без да влизат в града и без да чакат по светофари.

Важна детайлност за водачите е, че с цел да се възползват от новия четирилентов южен обход, би трябвало да пропуснат остарелия край Камено.

С разширението на пътя край езерото Вая би трябвало досегашната запушалка към този момент да я няма. Много от водачите знаят за новия маршрут, само че не и по какъв начин да го намерят.

Срещаме Пламен Паскалев и фамилията му на първата бензиностанция по пътя за Созопол. " Стои остарялата сигнализация за Созопол, през селата и разрушения път. И става колона, опашка, всички гледат и се чудят, мислят да минат по новия път, дори спираха тук хората да питат, само че всеки подвига плещи и това е ", разяснява той.

Иван Гюлев от „ Безопасност и организация на придвижването " съобщи, че ще помолят за подпомагане Пътната полиция в първите дни, с цел да ориентират водачите.

Участъкът край Ахелой е другата кошмарна за водачите точка. През натоварените дни 15-те километра от летището до Слънчев бряг лишават часове ".

Четирилентовият път е в план, само че построяването му се бави поради обжалване на процедурите. Регионалният министър Николай Нанков уточни, че съвещание ще има октомври и в случай че обжалването на подробния организационен проект се анулира незабавно ще стартира градеж.

Очаква се разширеният път до Слънчев бряг да е реалност другото лято.

Въпреки съкратените периоди и по-бързото стартиране на обхода поради отпускарския сезон, компанията реализатор е безапелационна, че не е юридически компромис с качеството.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР