В Районен съд Пловдив стартира делото срещу бизнесмена Ивайло Пенов

...
В Районен съд Пловдив стартира делото срещу бизнесмена Ивайло Пенов
Коментари Харесай

Кръчмар, забил глава в носа на Митко Чорапа, на съд

В Районен съд Пловдив започва делото против предприемача Ивайло Пенов /46/, притежател на заведение в Капана, който е упрекнат за това че на 27.05.2021 година в Пловдив, по хулигански подбуди е предизвикал лека телесна щета на продавача на чорапи Митко от Столипиново.

Деянието е с висока степен на социална заплаха – осъществено е в центъра на Пловдив пред голям брой жители и е хулигански стимулирано.

Освен това притежателят на клуб YellowDot го е направил в изпитателния период на предишно условно наказание.

Гологлавият предприемач, който е от София, се укриваше два дни от полицията след случката в Капана.

Пенов познавал Митко, защото го виждал неведнъж да продава чорапи наоколо до стопанисвания от него търговски обект.

Пострадалият изкарвал прехраната си като продавал чорапи най-вече в кв. Капана, същият имал добросърдечен и мирен темперамент, заради което бил почитан и харесван от по-голямата част от посещаващите и работещите в квартала.

На 27.05.2021 година Митко вървял самичък по улица в квартала, като носил през рамо чанта с чорапи за обмен, а в ръцете си държал пакети с чорапи.

От двете страни на павираната улица били ситуирани търговски площи с маси за клиенти на комерсиалните обекти, един от които е на Пенов.

Той пресрещнал Митко, нападателно му запречил пътя, като му изискал пояснение за какво досега не му бил върнал чадър, който преди време му бил дал.

Пострадалият  от своя страна обяснил няколкократно, че нямало по какъв начин да му върне чадъра, защото го бил не запомнил в едно заведение и когато се върнал, не го бил намерил.

Това ядосало кръчмаря, който изискал Минко да му заплати 200 лева за чадъра.

Минко му споделил, че няма такива пари.

Пенов почнал да крещи, внезапно издърпал с ръце пакетите с чорапи от ръцете на продавача, ритнал ги с крайник във въздуха и ги разпилял по улицата.

Въпреки, че в близост имало доста хора, подсъдимият траял с невъздържаните си и арогантни дейности.

С нов ритник траял да разпилява пакетите с чорапи, след което се доближил към Митко и нанесъл мощен удар с предната част на главата си в лицето му, който от удара залитнал и направил няколко крачки обратно.

Подсъдимият се запътил наново към потърпевшия за да продължи с физическата разпра, само че бил възпрян от двама мъже, които се намирали наоколо.

Пенов е упрекнат по чл.131, ал.1, т.12, пр.1, вр. чл.130, ал.2 от Наказателен кодекс, за това, че на 27.05.2021г. в Пловдив, по хулигански подбуди е предизвикал другиму лека телесна щета, изразяваща се в травма на носа, предизвикала болежка, без разстройство на здравето.

Делото е планувано в разпоредително съвещание.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР