В района на взрива в местността "Чобанов дере" край Карнобат

...
В района на взрива в местността "Чобанов дере" край Карнобат
Коментари Харесай

Сапьори и разследващи влязоха във взривения склад с боеприпаси

В региона на гърмежа в местността "Чобанов дере " край Карнобат влязоха експерти от Дирекция оперативно-техническа информация (на МВР), пожарникари и проверяващи, които би трябвало да открият аргументите за тежкия случай

Днес изтекоха 72 часа от последната детонация и откакто фрагментите с дрон са посочили, че към този момент няма огнища на пожари и може да стартира следствието.

"Складовете в някогашните военни поделения са общо 4. Взрив е открит единствено в един от тях. Боеприпасите, които се съхраняват нямат такава разрушителна мощ и ударната вълна се е популяризирала едвам на 300- 350 метра ", разяснява пред БГНЕС Константин Скелин, началник логистика в компанията.

От "ЕМКО " не престават да настояват, че става дума за външна интервенция и няма по какъв начин боеприпасите да се самозапалят.

Преди два дни предприемачът Емилиян Гебрев разгласи пред БНР, че "има аргументирани догатки за предумисъл, само че те могат да станат действителност само и единствено откакто влязат проверяващите екипи, ревизират както би трябвало, в случай че го ревизират както би трябвало, и имат доблестта да излязат с действителната информация ".

По думите му самият факт, че е бил нарушен периметърът въз основата, "говори за такова нещо ".

Според Гебрев няма по какъв начин теоретически и на практика естествено събитие да е предизвикало гърмежите. Той добави, че боеприпасите са в техническо положение, което също не допуска това.

Припомняме ви, че складът за муниции край град Карнобат бе разтресен от детонация в ранните часове на неделя.

Това е петият път през последните години, в който има гърмежи на обекти на "ЕМКО ", оръжейната компания на Гебрев.

Българската прокуратура свързва предходните набези с съветски сътрудници, откакто Гебрев изпадна в кома през 2015 година и представители на западни държавни управления и разследващи служби считат, че е бил токсичен с "Новичок " от офицери от ГРУ.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР