В ранната утрин на един понеделник, в който термометърът ще

...
В ранната утрин на един понеделник, в който термометърът ще
Коментари Харесай

Теди, Койна, Радина и Мария за силата да сме жени

В ранната заран на един понеделник, в който термометърът ще скочи до 40 градуса, Теди Духовникова ме чака пред дома си с два огромни плика с всичко, което ѝ е належащо за идната ни фотосесия, пачове под очите и сандали на висок ток. Сяда в колата. На въпроса ми по какъв начин е, дава отговор – доста изтощена! „ Не мога да виждам! Така ми се спи! “ – споделя и Койна Русева, качвайки се. Предишната вечер е имала премиера. Взимаме и Мария Каварджикова. Радина Кърджилова пътува от Синеморец. Програмите и на четирите са смазващи. В продължение на един час месец по-рано в една гардеробна на Народния спектакъл се опитваха да намерят ден, в който са свободни по едно и също време за фотосесията на Елина Кешишева за EVA, и се оказваше, че освен дните, само че и нощите им са цялостни със фотоси.  Теди, Койна, Радина и Мария са в основните функции на сериала „ Те, вълните “. Той е мотивът да се срещнем и да застанат пред обектива на Елина, пред който са театралничили звезди от ранга на Ейми Уайнхаус, Настася Кински, Жулиет Бинош и Соня Рикел.Талантите на четирите актриси от корицата на EVA са също толкоз неоспорими. Вдъхновяващите им функции са доста.
Пътуването в една кола с Теди, Койна и Мария е театър! Теди съвсем ни разплаква със стихотворението на Миряна Башева за Рангел Вълчанов след гибелта му, за което е научила от Владо Явашев по време на театър на „ Поетите “ в Maison de la Poesie (Къщата на поезията) в Париж. И след това заспива.  Мария споделя за погребението на Дора Габе, когато ковчегът ѝ е бил изложен във фоайето на Народния спектакъл, и пуши в почивките в опит да се възвърне от завоите. С Койна Русева приказваме за изключителния гений на сина ѝ Константин, който още тринайсетгодишен направи впечатляваща роля като духа на бащата на Хамлет в едноименния театър на Явор Гърдев в Народния спектакъл и в този момент, 10 години по-късно, пробва да пробие като артист в Дъблин. По нищо не проличава, че е свръхуморена. Дори сега, в който слиза от колата, стартира пламенно да танцува.Пристигат и Радина с шоколадов безоблачен тен, и Елина, която е спала сред пет и осем сутринта след полета си от Париж.
Снимките и диалогът ни се случват в една вълшебна къща, сгушена картинно сред хълмовете на Искърското дефиле. Скалите към нея припомнят на Белоградчишките. Дворът е като оазис със свежо зелена трева, яркочервени и оранжеви цветя, магнолия и още красиви дървета. Има басейн като чаша берекет посред лятната горещина.  По време на тази фотосесия има и баби, които подготвят най-вкусния ябълков сладкиш с масло и топящи се в устата сиренки, и всички капитулираме. Дори дисциплинираната Койна Русева, която си носи плодове за снимачния ден. Има и деца, които тичат из двора, и красиво малко сиво кученце, като от кадифе.И доста магия, старания, гений, обич и безрезервност.Фотосесията и изявлението се трансформират в роман за хубостта на женската мощ, силата ни да раждаме, да обичаме, да пазиме концепциите си, да отглеждаме фантазиите си, да се преборваме за тях.  Първият български сериал, юридически главно от дами за дами

Началото Койна: Всичко стартира от фотосесия, в която ни снимаха с Теди. И отново сме пребити от работа, отново ни гримират и фризират. Пак ни обличат. И ни редят. И ние стоим. Като кралици. Гледам я и си споделям – по какъв начин може?! Защо няма хубави, плътни женски облици, на които да се изкефим, до момента в който ги играем. Защо не създадем нещо дружно?! Теди ме гледа мен и си мисли същото.Теди: И се оказва, че и на двете ни се снима история, както си представяме, че би трябвало да се случва през днешния ден. В международното кино към този момент има доста, основани от дами за дами, само че при нас още е патриархат. И женските персонажи са по-обслужващи и второстепенни. А пък ние искахме история, в която мъжете да са пистолетните изстрели.
Източник: eva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР