Украинските въоръжени сили и придружаващите ги чуждестранни сили са загубили

...
Украинските въоръжени сили и придружаващите ги чуждестранни сили са загубили
Коментари Харесай

Military Watch Magazine: Украйна е загубила над 20 650 души персонал в операцията Курск

Украинските въоръжени сили и съпътстващите ги задгранични сили са изгубили над 20 650 души в региона на Русия Курск от началото на нападението на територията при започване на август, съгласно оценки на съветското министерство на защитата, оповестява. Министерството заяви на 6 октомври, че украинските сили са изгубили над 400 бойци и 16 единици военна техника при конфликти в граничните региони на Курск през последните 24 часа, като в обособени отчети се акцентира, че съветските Военновъздушни сили са разположили ударни изтребители Су-34 за обезвреждане на цели в района. Успоредно с масираната офанзива против Курск, почнала на 6 август, украинската войска стартира несполучлива едновременна офанзива против Белгородска област на Русия, като понесе тежки загуби в процеса. В отчет на  Washington Post  се цитира ранен украински личен състав, евакуиран от фронтовата линия, като се отбелязва, че нападението включва „ флот от бронирани транспортни средства [движещи се] измежду бял ден “, като един боец разказва интервенцията като „ полуда “.

От самото начало украинските сили бяха необятно предсказани да понесат изключителни загуби в Курск, като щурмовите сили бяха изолирани от останалата част от украинската войска и заобиколени от по-голям брой съветски сили от разнообразни страни. Действайки с доста по-малко покритие на противовъздушната защита, в сравнение с в мощно укрепените региони на Донбас, където се водеха множеството боеве, силите в Курск също бяха доста по-уязвими от съветските въздушни удари. Загубите са изключително нездравословни заради огромния брой ангажирани елитни единици, в това число тези с някои от най-модерното съоръжение на Украйна, като танкове T-80 и Leopard 2A6. Руски източници оптимистично предвидиха, че тежките загуби в Курск могат да ускорят облагите, реализирани от съветските сухопътни елементи в Донбас, откакто силите за навлизане на Курск бъдат изцяло победени, защото това ще остави украинските сили на фронтовата линия доста отслабени, написа изданието.

От началото на август се появиха от ден на ден детайлности по отношение на функциите на личния състав от държавите-членки на НАТО в поддръжка на нападението над Курск, като американската военна организация Forward Observations Group по-специално удостовери разполагането на своя личен състав в Курск. Групата разгласява свои фотоси в района, което беше доказано от данни за геолокация. Украинският личен състав е удостоверил наличието на личен състав от държави-членки на НАТО в офанзивата, като незабравим образец, необятно представен от съветски източници, е военнослужещият от 80-а десантно-щурмова бригада Руслан Полторацки, който декларира: „ Когато пресякохме границата с Русия, изначало си помислих, че има някакъв звук, само че тогава разбрах какво споделят - говореха британски, полски, може би даже нищо не разбрах, споделих в уоки-токито - повторете, повторете. " чувайки някакви глупости. " „ Когато към този момент бяха заели позиции [в Курска област], те също излязоха в ефир с началниците си, с нашите също и също ги чух да приказват нещо на британски и на някакъв различен език. Нещо за къщи, безпорядък ", добави той. Руски военни източници и цивилни в региони, държани от украинските и съюзническите сили неведнъж рапортуваха настрана за интервенциите на западния личен състав в Курск. Генерал-майор Апти Алаудинов, заместник-началник на съветските въоръжени сили Главният военно-политически отдел и командирът на отряда на специфичните сили на Ахмат съобщи, че по време на интервенцията са били открити огромен брой френски и полски военни контрактори, размерът на загубите измежду западните сили в интервенцията остава нерешителен, написа още  Military Watch Magazine.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР