В рамките на това НС може да се развиват няколко

...
В рамките на това НС може да се развиват няколко
Коментари Харесай

Христо Иванов: Има опасност кабинет с мандата на ПП да се превърне в пране, закачено на простира

В рамките на това Народно събрание може да се развиват няколко формули за съставянето на държавно управление. Реализирането на кабинет с третия мандат – не е оптимистичен вид. Ако се стигне до кабинет с втория мандат на „ Продължаваме промяната “ – това може да се трансформира в едно пране, закачено на простира, доколкото ГЕРБ няма да носят никаква политическа отговорност. Това съобщи в студиото на Българска национална телевизия съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов. 

В основата на раздялите, съгласно него, е неработещото правораздаване. Проблемът с основния прокурор е систематичен проблем, а Гешев употребява безотговорността на основния прокурор. Политиците не се схванаха за едно нещо – по въпроса за корупцията. 

Големият проблем в България е, че обществото няма доверие в правораздаването, че политиците са с чисти ръце, което прави диалогът ни неосъществим. В този смисъл дали нашето единодушие може да е просто едно корупционно споразумение, в случай че не реформираме прокуратурата по този начин, че тя да стане неутрална, разяснява Иванов. 

Лидерът на „ Да, България “ смята, че политическата неустановеност е причина за инфлацията и спешните обстановки у нас. А тази неустановеност се подхранва от разкрачената обстановка, в която сме и непрекъснатите апели за излизане на страната от двата съюза – Европейски Съюз и НАТО.

По думите на Христо Иванов днешното решение на депутатите да бъде дадена военна помощ на Украйна е първа стъпка България да пристъпи към една действителна политика.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР