В рамките на тази година вече за трети път ще

...
В рамките на тази година вече за трети път ще
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Ще сме опозиция, готова да подаде ръка, но и изискваща

В рамките на тази година към този момент за трети път ще бъдем съпротива. Ще бъдем знаеща, можеща, градивна съпротива. Такава, която е подготвена да подаде ръка, когато става въпрос за националния интерес, само че и такава, която е изискваща - да вземем за пример, когато става въпрос на нови равнища на външния дълг ", сподели пред bTV Десислава Атанасова от ГЕРБ от коридорите на Народното събрание преди началото на първото съвещание на новото Народно заседание.

" Това ще бъде едно от първите неща, които ще внесем като план за решение, а точно мораториум на нов външен дълг до сформирането на постоянен кабинет, който да подсигурява освен политически, само че и експертно, че бюджетът ще издържи през идната 2022 година и без нови задължения ", съобщи Атанасова.

ГЕРБ ще внесе свое предложение за бюджет на страната. На въпрос дали ще поддържат увеличението на пенсиите и майчинските Десислава Атанасова отговори, че ще продължат да работят за по-високи приходи на популацията.

Атанасова съобщи, че ГЕРБ няма да оферират ръководител на Народното събрание, а зам.-председател.

" Даваме си сметка, че в този момент различен би трябвало да носи отговорност и за парламентарния ред, и за кворума ", добави тя.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР