В рамките на тържественото отбелязване на 144-та годишнина от създаването

...
В рамките на тържественото отбелязване на 144-та годишнина от създаването
Коментари Харесай

Голям празник се отбелязва днес във Варна

В рамките на тържественото отбелязване на 144-та годишнина от основаването на Военноморските сили на 12 август (събота), честванията продължиха с тържествено събрание-концерт, което се организира от 18.00 ч. във Фестивалния и конгресен център – Варна. Преди началото на концерта, командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов насочи тържествено одобрение по случай Празника, в което подчертава върху изпълнените задания от Военноморските сили през миналата година досега.

Министърът на защитата на Република България господин Тодор Тагарев и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов наградиха военнослужещи и цивилни чиновници от състава на Военноморските сили, отличили се с висок професионализъм при осъществяването на поставените им задания.

Генерал-лейтенант Любчо Тодоров консултант по военната сигурност на Президента на Република България, разгласи приветствен адрес от името на господин Румен Радев Президент на Република България и висш главнокомандващ на Въоръжените сили, оповестиха от пресценъра на Военноморски сили. 

На 13 август (неделя) от 08:55 ч. на Морска гара – Варна се организираха ритуалите по посрещане на министъра на защитата на Република България, по тържественото повдигане на флага на Военноморските сили, гюйса, стенговите знамена и флаговете за разцветяване, и по заграбване на първо офицерско звание на курсантите от " Випуск - 2023 " от компетентност " Организация и ръководство на тактическите подразделения от Военноморски сили " на Висшето военноморско учебно заведение " Н. Й. Вапцаров ". На ритуалите участваха министърът на защитата на Република България господин Тодор Тагарев, началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов, началникът на ВВМУ " Н. Й. Вапцаров “ флотилен адмирал проф. д. в. н. Боян Медникаров, кметът на Община Варна господин Иван Портних, регионалният шеф на Област Варна госпожа Андрияна Андреева, адмирали, генерали, ветерани, родственици на новопроизведените морски офицери и жители на Варна.

По мотив 144-та годишнина от основаването на Военноморски сили, в съботния и неделния ден, от 10:00 ч. до 18:00 ч. на Морските гари във Варна и Бургас, военни кораби бяха отворени за посещаване от жителите и гостите на града.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР