Министър-председателят Димитър Главчев изпрати писмо до председателя на Народното събрание

...
Министър-председателят Димитър Главчев изпрати писмо до председателя на Народното събрание
Коментари Харесай

Главчев пита депутатите: Кой да представлява България на Срещата на върха на НАТО във Вашингтон?

Министър-председателят Димитър Главчев изпрати писмо до ръководителя на Народното събрание Рая Назарян и до парламентарните групи в 50-ото Народно заседание, в което насочва искане Народното събрание да реши кой да съставлява България на идната Среща на върха на НАТО. Това оповестиха от държавната пресслужба. 

В интервала от 09.07.2024 до 11.07.2024 година във Вашингтон ще се състои Срещата на върха на НАТО. Форумът е най-високото равнище на взимане на решения в Алианса и ще означи 75-та годишнина на Северноатлантическия контракт, подписан точно във Вашингтон, Съединени американски щати. За първи път ще се включат новоприетите страни-членки и се чака съдружниците единомислещо да одобряват значими решения, написа в писмото министър председателят.

Решенията, които ще бъдат взети на срещата във Вашингтон, допускат осъществяване на дълготрайни задължения от съдружниците, с необикновен акцент към вложенията в защитата на всяка страна-член на НАТО и дълготрайната поддръжка за Украйна и финансовото й застраховане.

Във връзка с осъществяването на посочените нагоре решения със стратегически темперамент за защитата на България и построяването, модернизирането и усъвръшенстването на отбранителните качества, както на страната ни, по този начин и на НАТО като съюз, министър председателят Димитър Главчев смята за оправдано равнището на присъединяване в срещата от българска страна да бъде несъмнено след изговаряне от Народното събрание допустимо най-скоро, поради изтичащия на 21 юни период на процедурите за вписване на националните делегации във форума.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР