В рамките на работно посещение в Испания министърът на външните

...
В рамките на работно посещение в Испания министърът на външните
Коментари Харесай

Османи към Борел: Няма да допуснем оттегляне от евроинтеграцията

В рамките на работно посещаване в Испания министърът на външните работи на РСМ Буяр Османи се срещна с висшия представител на Европейски Съюз по външните работи и политиката на сигурност и вицепрезидент на Европейската комисия Жозеп Борел. Във фокуса на диалозите беше европейското досие на Северна Македония, като Османи осведоми ръководителя на европейската дипломация за хода на парламентарния спор за приемане на конституционните промени като ангажимент за гладкия път на страната към пълновръстен Европейски Съюз участие, предадоха македноските медии.

„ С приемането на конституционните промени Северна Македония потвърждава, че е подготвена за участие в Европейския съюз и чака присъединителните договаряния от Съюза да приключат до края на 2030 година Следователно нито страната, нито Съюзът би трябвало да позволяват вероятно оттегляне от задачата “, сподели Османи.

Османи приветства новия проект за развиване на Европейската комисия като навременен отговор на нашето искане за повече интеграция и изгоди за нашите жители по пътя към налично участие.

„ По-голямата интеграция преди самото участие в Европейски Съюз е в наш интерес, само че и в полза на Съюза: Колкото по-развит сътрудник през днешния ден, толкоз по-полезен съдружник на следващия ден “, уточни Османи на срещата с Борел. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР