В рамките на предстоящото през 2021 г. преброяване на населението

...
В рамките на предстоящото през 2021 г. преброяване на населението
Коментари Харесай

През март ще има пробно преброяване на населението

В рамките на идното през 2021 година броене на популацията Националният статистически институт (НСИ) ще засече координатите на всяка сграда и ще я включи в указател.

Преброителите няма да се интересуват дали постройката е законна или не, а единствено от нейното положение, само че ще предадат данните за прилагане на общините, които да актуализират жилищния си фонд. Това заяви на конференция зам.-председателят на института Диана Янчева, която е и началник на работната група за преброяването. Т. нар. георефериране на здания ще се прави за пръв път, а специалистите ще създадат предварителния обход в избрани общини сред 9 и 13 март тази година..

През март тази година специалистите на Национален статистически институт ще тестват методиката си посредством авансово броене. То ще се реализира в два стадия - електронно броене за цялата страна сред 20 и 26 март и класическо броене по домовете в част от общините Разград, Велинград и регион " Студентски " в София сред 27 март и 2 април.
Общините са определени, тъй като обгръщат разнообразни категории хора и това ще разреши да бъде тестван в най-голяма степен инструментариумът на преброяването. Преброените в този момент няма да бъдат освободени от същинското броене, което ще стартира на 22 януари следващата година. Числени резултати от пробното броене няма да се разгласяват.

Предстои набиране на преброители и контрольори. В графа на уеб страницата на преброяването www.census2021.bg " Как да стана преброител? " искащите могат да се срещнат с изискванията за това.

Слоганът на акцията е " Включи се, тъй като си значим! ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР