В рамките на последните 10 дни за втори път ми

...
В рамките на последните 10 дни за втори път ми
Коментари Харесай

Милен Матеев: Когато коментирам законопроект, си правя труда преди това да го прочета

В рамките на последните 10 дни за повторно ми се постанова да изяснявам на госпожа Митева какво е законопроект. Тя провокира в Правна комисия едно чуване на зам.-министъра по правораздаването във връзка на законопроект, който не съществува – така наречен български вид на закона „ Магнитски “. Това сподели ръководителят на Правната комисия в Народно събрание Милен Матеев от „ Продължаваме промяната “ в предаването „ Тази неделя “ по бТВ.

Той съобщи, че няма нужния парламентарен опит и парламентарен стаж, само че се отнася извънредно отговорно към отговорностите си като ръководител на Правната комисия и като депутат. „ И за разлика от други хора, които имат претенциите да са топ законодатели, най-малко когато разясня един законопроект, си върша труда преди този момент да го прочета.

Всичко, което Ива Митева разкритикува, всичките тези неща ги няма в законопроекта, който ние предлагаме и от всичко това прозира тъкмо обстоятелството, че тя не е прочела законопроекта за КПКОНПИ, който е импортиран в Народното събрание “, разяснява той.

По думите му рецензиите на Ива Митева са към всичко, което се внася в Правна комисия, и всичките нейни оферти за някакво рационализиране на тези закони са едно отсрочване. „ Целта е била просто да се забавя законодателният развой. Представителите на Има Такъв Народ непрекъснато подлагаха на критика това, което се предлага, без да оферират техния вид “, уточни Матеев.

Председателят на правната комисия съобщи, че евентуално към този момент се водят диалози за промяна на министрите на Има Такъв Народ в държавното управление, само че той не е в течение на разискванията.

Що се отнася до информацията, че се разисква Андрей Гюров да оглави Министерство на вътрешните работи, Матеев съобщи, че няма такава информация и е необичайно икономист да застане отпред на това силово ведомство.

Предстои законопроектът за КПКОНПИ да премине през двуседмично публично разискване и да влезе за разглеждане в Народното събрание, сподели Матеев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР